αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ έπαυλη των 22 εκατ. δολαρίων που αγοράστηκε… με bitcoin

Η έπαυλη των 22 εκατ. δολαρίων που αγοράστηκε… με bitcoin

Μία πολυτελής κατοικία στο Μαϊάμι της Φλόριντα πουλήθηκε για 22,5 εκατ δολάρια, με την συναλλαγή να αποτελεί την ακριβότερη έως τώρα για αγορά κατοικίας με κρυπτονόμισμα.

Η κατοικία των 156 τ.μ περιλαμβάνει ολόκληρο τον ένατο όροφο και προσφέρει πανοραμική θέα στον ωκεανό, την ακτή και το αστικό τοπίο του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με το Business Insider, η αγορά ολοκληρώθηκε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου το μεσιτικό γραφείο ανακοίνωσε ότι θα δέχεται ψηφιακά νομίσματα ως πληρωμή με το Μαϊάμι να έχει κυρηχθεί πρόσφατα ως επενδυτικός κόμβος για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το γραφείο Arte με επικεφαλής τον Αντόνιο Σιντέριο συνεργάστηκε με την πλατφόρμα συναλλαγών Blockchain και SolidBlock, με την τελευταία να παρέχει νομικές και φορολογικές συμβουλές.

Αν και δεν είναι η πρώτη ιδιοκτησία η πώληση της οποίας έγινε με bitcoin, πρόκειται για την ακριβότερη.

Ο ‘Αλεξ Σαπίρ, πρόεδρος της Sapir Corp LTD, της οποίας  θυγατρική είναι η Arte δηλώνει έκπληκτος από το τεράστιο ενδιαφέρον. «Οι συναλλαγές σε κρυπτονόμισμα δεν αποτελούν την mainstream επιλογή, οπότε είναι λογικό ο εκάστοτε αγοραστής να είναι απολύτως προσεκτικός όταν παρουσιάζονται νέες ευκαρίες»

Η ολοκλήρωση της πώλησης πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά από μια διάσκεψη Bitcoin στο Μαϊάμι με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και τον CEO της MicroStrategy Μάικλ Σέιλορ, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 12.000 άτομα, με χιλιάδες ακόμη μέσω διαδικτύου.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι προσπαθεί να μετατρέψει την πόλη στην επόμενη Silicon Valley, αγκαλιάζοντας κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, ως καινοτόμο τρόπο συναλλαγών.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 19 =