αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο

Επτά πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο

Στην γρήγορη και αγχωτική εποχή που ζούμε, είναι εύκολο να παρασυρθούμε. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, τα deadines πιέζουν, και είναι εύκολο να αφήσουμε στην άκρη τις δικές μας ανάγκες.

Εδώ είναι λοιπόν 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο. Και θα δεις θετικές αλλαγές.

1. Κάνε ταξίδι με ωραία διαδρομή. Πηγαίνετε ένα ταξίδι όπου το τμήμα του ταξιδιού είναι εξίσου σημαντικό με τον τελικό προορισμό. Μπορεί να είναι μια μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο, το τρένο, το αεροπλάνο, ένα road trip, οτιδήποτε. Απόλαυσε την διαδρομή.

2. Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που εκτιμάτε και, στη συνέχεια, μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους πρόκειται να κάνετε αυτά τα πράγματα προτεραιότητα. Αν νοιάζεστε περισσότερο για τα συναισθήματα του καλύτερου φίλου σας παρά για την προσωρινή, ασήμαντη απογοήτευσή σας, δώστε προτεραιότητα σε αυτό. Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο να ζείτε ειρηνικά με τον/την συγκάτοικό σας παρά να τσακώνεστε για ένα άλλο βρώμικο πιάτο, δώστε προτεραιότητα σε αυτό. Αποφασίστε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και πώς θα επιλύσετε τα προβλήματά σας. Ίσως πρέπει απλώς να αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για κάτι περισσότερο.

3. Βγάλτε τον εαυτό σας… για δείπνο. Το να τρως μόνος είναι συχνά πολύ ηρεμιστικό και σε βοηθά να συνδεθείς με τον εαυτό σου. Αρκεί να ξεπεράσεις την αρχική αμηχανία. Φάε το δείπνο μόνος σου, σε ένα εστιατόριο, στο τουλάχιστον μία φορά. Πιθανόν μετά θα θες να το επαναλάβεις.

4. Τελειώστε τα βιβλία που αγοράσατε και ξεχάσατε στην άκρη. Εάν βαριέστε ή δεν σας ενδιαφέρει ένα βιβλίο, τουλάχιστον σημειώστε γιατί και μετά δώστε αυτά τα βιβλία σε κάποιον άλλο. Είναι ελκυστικό να φτιάχνεις ένα είδος βιβλιοθήκης στο σπίτι σου, αλλά πόσο πιο ελκυστικό είναι να συνειδητοποιείς ότι μπορείς να δώσεις σε κάποιον το βιβλίο, σε αντίθεση με το να το αφήνεις εγωιστικά να κάθεται στο ράφι σου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

5. Εγγραφείτε για μια συνδρομητική υπηρεσία που είτε κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη είτε κάπως πιο ευχάριστη. Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχουν τόσοι πολλοί μικροί, σχετικά φθηνοί τρόποι για να επιστρέψετε στο σπίτι και να διαβάσετε ή να δοκιμάσετε ή να φάτε κάτι καινούργιο. Μην παραλείψατε να επενδύσετε σε ένα.

6. Καθαρίστε τα εισερχόμενα σας. Καταργήστε την εγγραφή σας από ειδοποιήσεις email και ιστότοπους από τους οποίους λαμβάνετε διαφημίσεις και προωθήσεις πολύ συχνά. Δημιουργήστε φακέλους για τα μηνύματα που θέλετε ή πρέπει να κρατήσετε. Διαγράψτε οριστικά μηνύματα από τα άτομα με τα οποία απλά πρέπει να ξεκόψετε. Θα βιώσετε ένα σχεδόν στιγμιαίο αίσθημα ανακούφισης. Δοκίμασέ το.

7. Επισκέψου μία νέα πόλη. Ακόμα και μία μικρή πόλη 30 λεπτά μακριά. Δες τα μαγαζιά της, τα μπαρ, τα cafe της. Εξερεύνησε κάθε γωνιά της. Και -γιατί όχι- μπορεί να είναι και μία ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Θα γυρίσεις πίσω γεμάτος εμπειρίες, θα έχεις αλλάξει παρατάσεις και θα έχεις «καθαρίσει» το μυαλό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =