αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά μαθήματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μία ολόκληρη ζωή για να τα μάθουν

Επτά μαθήματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μία ολόκληρη ζωή για να τα μάθουν

Όσο ζούμε, παίρνουμε πολύτιμα μαθήματα. Τα οποία μας βοηθούν να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο αν τα λάβουμε υπόψη.

Το αμερικανικό collective.world έφτιαξε τώρα μία ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 7 μαθήματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μία ολόκληρη ζωή για να τα μάθουν. Μήπως να τα μάθεις νωρίτερα;

Οι σχέσεις μας καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Ναι, φυσικά υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα, αλλά ως επί το πλείστον, η ποιότητα των σχέσεών μας θα καθορίσει το πώς νιώθουμε στη ζωή μας. Εάν νιώθετε ότι σας αγαπούν και σας φροντίζουν, μειώνεται το βαρύ φορτίο του άγχους που βάζουμε συχνά στον εαυτό μας. Επίσης οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Όπως λέει μία σοφή φράση: «Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα».

Δεν υπάρχουν λάθος αποφάσεις στη ζωή, μόνο λάθος τρόποι να τις βλέπεις. Στη ζωή, παίρνουμε αποφάσεις που μπορεί να δουλέψουν ή όχι. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτές οι αποφάσεις σας οδήγησαν εκεί που βρίσκεστε τώρα. Κοιτάζοντας πίσω, μπορεί να εύχεστε να κάνατε κάποια πράγματα διαφορετικά. Αλλά εκείνη τη στιγμή ήσουν αρκετά γενναίος για να πάρεις μια απόφαση και να την ακολουθήσεις. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι και αντί να αφήνετε τις προηγούμενες αποφάσεις σας να σας ρίχνουν, θα πρέπει να μάθετε από αυτές και να τις αφήσετε να σας καθοδηγήσουν προς τα εμπρός. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα. Πάντα μαθαίνουμε και αναπτυσσόμαστε.

Έχουμε συγκεκριμένο χρόνο. Έχουμε περιορισμένο χρόνο σε αυτή τη ζωή, οπότε γνωρίζοντας αυτό, πώς επιλέγετε να περάσετε τη ζωή σας; Πώς επιλέγετε να περάσετε τις μέρες σας; Με ποιον επιλέγετε να περάσετε τον χρόνο σας; Η επίγνωση ότι δεν είμαστε «άτρωτοι» είναι ίσως ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας, γιατί έτσι καταλαβαίνεις την σημασία της παρούσας στιγμής. Σταματήστε να περιμένετε. Κάντε τώρα αυτά που θέλετε στη ζωή σας.

Η ζωή δεν είναι κουραστική. Αντίθτερα, η επιλογή να φοράτε μια μάσκα κρύβοντας αυτό που πραγματικά είστε και να ακολουθείτε πεποιθήσεις που δεν είναι ευθυγραμμισμένες με εσας, είναι το κουραστικό μέρος. Η ζωή σας είναι δική σας, και ενώ οι άλλοι μπορεί να προσφέρουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να τη ξοδεύετε, δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό από το να έχετε το θάρρος να ζήσετε μια ειλικρινής και γεμάτη ζωή, όπως ακριβώς θέλετε.

Ο κόσμος… αρχίζει και τελειώνει με το μυαλό σου. Ανεξάρτητα από το τι επιτυγχάνετε στον εξωτερικό κόσμο, πάντα θα επανέρχεστε στην εσωτερική σας κατάσταση. Εάν δεν φροντίζετε την ψυχική σας υγεία, τίποτα έξω από εσάς δεν θα σας ικανοποιήσει. Κατά ειρωνικό τρόπο, μόνο όταν αλλάζετε την εσωτερική σας κατάσταση μπορείτε να απολαύσετε πλήρως όλα τα πράγματα που έρχονται στο δρόμο σας στον εξωτερικό σας κόσμο. Ξεκίνα λοιπόν από το μυαλό σου.

Σταμάτα να κυνηγάς την τελειότητα. Η τελειομανία είναι μια νοοτροπία φόβου που σας εμποδίζει να αναλάβετε δράση. Το κλειδί για να αφήσετε αυτή τη νοοτροπία είναι να ξεκινήσετε τώρα. Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή και τις τέλειες προϋποθέσεις. Μπορούμε να περάσουμε όλη μας τη ζωή γκρινιάζοντας ότι δεν είμαστε τέλειοι ή οτι δεν μπορούμε να αναλάβουμε δράση σήμερα. Ξεκίνα τώρα και άε το αποτέλεσμα να μιλήσει. Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 3 τύποι των τελειομανών. Μήπως είσαι σε κάποιον από αυτούς;

Μίλα λίγο καλύτερα στον εαυτό σου. Οι σκέψεις και οι λέξεις που έρχονται στο μυαλό μας συχνά εκδηλώνονται στη ζωή μας. Γνωρίστε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και τα μοτίβα σας – και επιλέξτε συνειδητά τις λέξεις που θέλετε να πείτε για τον εαυτό σας. Και μην είστε σκληρός με τον εαυτό σας- ακόμα και όταν κάνετε λάθη. Σκέψου όλα εκείνα που έχεις κατακτήσει μέχρι εδώ, και πάρε ώθηση για να συνεχίζεις την διαδρομή σου δυναμικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =