αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά κινήσεις για να αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε 12 μήνες

Επτά κινήσεις για να αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε 12 μήνες

Ο δρόμος προς την επιτυχία σπάνια είναι μία ευθεία γραμμή. Όποιος έχει επιτύχει σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του, πιθανότατα θα σας πει ότι το ταξίδι του δεν ήταν εύκολο. Τα εμπόδια, τα αδιέξοδα, οι απογοητεύσεις, οι κακές αποφάσεις και οι αποτυχίες (που συχνά αναφέρονται ως «εμπειρία») είναι τα σκαλοπατάκια που χαράζουν το μονοπάτι προς την επιτυχία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν επιτύχει έχουν επίσης… πιάσει πάτο κάπου στην πορεία. Αλλά ήταν η εμπειρία αυτή που έδωσε σε αυτά τα άτομα το κίνητρο που χρειάζονταν για να κάνουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους και να βαδίσουν προς την επιτυχία.

Εάν ξυπνήσετε μια μέρα και συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή που ζείτε δεν είναι η ζωή που θέλετε, αποδεχτείτε το σημείο που βρίσκεστε και, το πιο σημαντικό, αποδεχτείτε την ευθύνη να αλλάξετε τη ζωή σας.

Εδώ είναι 7 κινήσεις για να αλλάξεις κατεύθυνση. Και τελικά να αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε 12 μήνες.

1# Καθημερινό διάβασμα. Αν θέλετε η ζωή σας να γίνει καλύτερη, πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Για να πάρετε καλύτερες αποφάσεις, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με νέες ιδέες και καλύτερες πληροφορίες. Αποκτήστε τη συνήθεια να διαβάζετε τουλάχιστον 10 σελίδες με εξαιρετικές πληροφορίες κάθε μέρα. Με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορείτε να ολοκληρώσετε τουλάχιστον 1 νέο βιβλίο το μήνα, για συνολικά 12 νέα βιβλία ανά έτος. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, το διάβασμα βιβλίων είναι μια συνήθειεα που έχουν και πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες.

2# Γράψε τους στόχους σου. Χωρίς αμφιβολία, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν όλοι στόχους. Οι στόχοι είναι το σημείο αναφοράς με το οποίο μετρούν τα αποτελέσματά τους. Οι άνθρωποι χωρίς στόχους συχνά δεν έχουν κατεύθυνση. Σαν χάμστερ μέσα σε τροχό… κινούνται αλλά δεν πηγαίνουν πουθενά. Η αλλαγή της ζωής σας ξεκινά με τον προσδιορισμό του τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε και στη συνέχεια τη δημιουργία μιας στρατηγικής για την επίτευξή του. Δώστε deadlines στους στόχους σας και προσδιορίστε τους πόρους που θα χρειαστείτε και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να τους επιτύχετε. Διαβάστε τους στόχους σας κάθε πρωί όταν ξυπνάτε και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε για να βεβαιωθείτε ότι το μυαλό σας παραμένει συγκεντρωμένο στους στόχους σας.

3# Ξέκοψε την επαφή με ανθρώπους που σε κρατούν πίσω. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σας με τους οποίους είναι καλύτερο να μην περνάτε χρόνο. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Και κάποιοι έχουν κακές συνήθειες που είναι… μεταδοτικές. Aυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρώτοι που σε τραβούν προς τα πίσω τη στιγμή που σε βλέπουν να προσπαθείς να ανέβεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να έχετε φίλους, συναδέλφους ή ακόμα και μέλη της οικογένειας που ταιριάζουν σε αυτήν την κατηγορία. Θυμήσου το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4# Ξεκίνα να βάζεις χρήματα στην άκρη. Υπάρχει μια παλιά κινέζικη παροιμία που λέει: «Η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις ένα δέντρο είναι πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι σήμερα». Όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων, αυτή η φιλοσοφία είναι εξίσου έγκυρη. Εάν δεν έχετε εξοικονομήσει μέρος του εισοδήματός σας για επενδύσεις και μελλοντική χρήση, η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε να το κάνετε είναι τώρα. Εδώ δες και τον κανόνα 10-10-10 για να βάλεις πολλά χρήματα στην άκρη.

5# Σταμάτα να βλέπεις τηλεόραση με τις ώρες. Η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο τοξικές, μη παραγωγικές  δραστηριότητες της σύγχρονης κοινωνίας. Σταματήστε να σπαταλάτε πολύτιμες ώρες της ημέρας σας σε αρνητικές ειδήσεις, διαφημίσεις και ριάλιτι που δεν προσθέτουν πραγματική αξία στη ζωή σας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τις ώρες που σπαταλάτε εκεί, σε δραστηριότητες που είναι πιο παραγωγικές.

6# Σταμάτα να παραπονιέσαι. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Μια από τις χειρότερες συνήθειες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η συνήθεια να παραπονιέται. Οι άνθρωποι που παραπονιούνται είναι συνήθως αρνητικοί και απαισιόδοξοι από τη φύση τους. Μην είσαι ένας από αυτούς. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή challenges, μην παραπονιέστε για αυτά. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να παραπονιέται για κάτι… δαγκώστε τη γλώσσα σας και αναθεωρήστε την κατάσταση. Το να παραπονιέσαι για μια κατάσταση δεν την αλλάζει. Eπικεντρωθείτε στην εξεύρεση λύσης.

7# Ξεκίνα ένα δικό σου project. Έχουμε γράψει πολλά σχετικά άρθρα. Εάν δεν έχετε ήδη τη δική σας επιχείρηση, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αφαιρέσει σχεδόν όλα τα «εμπόδια εισόδου» για τους επίδοξους επιχειρηματίες. Οποιοσδήποτε έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και ένα laptop, μπορεί να ξεκινήσει μια digital επιχείρηση- και δεν υπάρχει έλλειψη εκπαίδευσης και πόρων που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Θυμήσου και το άρθρο: Εννέα projects που μπορείς να ξεκινήσεις με (σχεδόν) μηδενικό μπάτζετ και να βγάλεις χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =