αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά ιδέες για να χτίσεις πολλαπλές ροές εσόδων | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά ιδέες για να χτίσεις πολλαπλές ροές εσόδων | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποκτήσεις ένα έξτρα εισόδημα κάθε μήνα, από το σπίτι σου. Για αρχή, είναι απαραίτητο να έχεις ένα laptop και σύνδεση στο ίντερνετ. Πράγματα δηλαδή που έχουν τα περισσότερα σπίτια σήμερα.

Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ειδικά στην εποχή του covid είδαμε ανθρώπους να μένουν περισσότερο εντός των σπιτιών τους, και να αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να βγάλουν χρήματα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλους χώρους και γεωγραφικές περιοχές. Αρκετοί, για παράδειγμα, στράφηκαν στα social media ή την παραγωγή περιεχομένου μέσω YouTube. Φυσικά κάθε δραστηριότητα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και χρειάζεται δουλειά μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο να βγάζεις χρήματα από αυτή.

Τώρα θα δούμε 7 ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις αν θες να χτίσεις πολλαπλές ροές εσόδων.

1# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πριν λίγο καιρό κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

2# Κάνε μεταφράσεις online. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

3# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι».

4# Γράψε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Μετά την πανδημία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν. Αν γνωρίζετε καλά την γεωγραφική περιοχή ή την πόλη σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό για να τον αγοράζουν οι ταξιδιώτες σε ιστότοπους όπως το Wild Bum. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Grow, οι χρήστες που φτιάχνουν travel guides στο Wild Bum, συνήθως χρεώνουν $25-$150 για κάθε ένα οδηγό. Κρατούν το 50% των κερδών από κάθε πώληση του οδηγού τους, ενώ έχουν και επιπλέον έσοδα μέσα από affiliate links. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να ταξιδέψουν οι ίδιοι!

5# Πούλα φωτογραφίες online. Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

6# Podcast. Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast. Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας.

7# Γράψε ένα e-book. Να διευκρινίσουμε: Η συγγραφή ενός e-book πιθανότατα δεν θα σας κάνει πλούσιους. Εκτός εάν έχετε ένα τεράστιο κοινό που σας ακολουθεί ή είστε ήδη γνωστός με κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σας βοηθήσει να χτίσετε την φήμη σας ή να κερδίσετε χρήματα από το ίδιο βιβλίο, εάν έχει την σωστή τιμή.

Για να το δημιουργήσεις, μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + twelve =