αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιτέλους θα μπορείς να τσεκάρεις την υγεία της μπαταρίας στο android κινητό σου

Επιτέλους θα μπορείς να τσεκάρεις την υγεία της μπαταρίας στο android κινητό σου

Ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό του iOS είναι η δυνατότητα ελέγχου της υγείας της μπαταρίας του iPhone. Βοηθά να μετρήσετε πόσο πολύ έχετε χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και πότε είναι ώρα για αλλαγή μπαταρίας.

Η καλή υγεία της μπαταρίας είναι επίσης ένα μπόνους και σας βοηθά να πάρετε περισσότερα χρήματα όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε το τηλέφωνό σας. Η λειτουργία λείπει από το Android όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό μπορεί τώρα να αλλάξει με το Android 14, όπως μεταδίδει το androidauthority.

Η Google έχει προσθέσει ένα API, το οποίο μπορεί να επιστρέψει σημαντικές πληροφορίες όπως η ημερομηνία κατασκευής, η ημέρα πρώτης χρήσης της μπαταρίας, η φόρτιση, η κατάσταση της υγείας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και η κατάσταση φόρτισης. Τα εν λόγω APIs μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εφαρμογές για να παρουσιάσουν τα εν λόγω δεδομένα.

Αν έχεις ένα smartphone που τρέχει Android 14 μπορείς να ελέγξεις την υγεία της μπαταρίας εγκαθιστώντας μια open source εφαρμογή όπως την Batt. Θα σου εμφανίσει τον αριθμό των κύκλων φόρτισης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, όπως υγεία μπαταρίας σαν ποσοστό της αρχικής χωρητικότητας μπορείς να τρέξεις την εν λόγω ADB εντολή:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =