αρχικηVIRAL«Επικοινωνεί μαζί σου μόνο όταν έχει ανάγκη»: 4 αθόρυβα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε εκμεταλλεύεται χωρίς να το καταλάβεις

«Επικοινωνεί μαζί σου μόνο όταν έχει ανάγκη»: 4 αθόρυβα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε εκμεταλλεύεται χωρίς να το καταλάβεις

Είτε στη δουλειά είτε στην προσωπική σας ζωή, οι άνθρωποι μπορεί να σας θεωρούν δεδομένους και να σας εκμεταλλεύονται. Δεν είναι ποτέ ωραίο συναίσθημα- και θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την ψυχική σας ευεξία καθώς και τις σχέσεις σας.

Τσεκάρετε αυτά τα σημάδια για να μάθετε αν κάποιο άτομο στον κύκλο σας, έχει αρχίσει να σας εκμεταλλεύεται.

1. Δίνεις πάντα περισσότερα από όσα παίρνεις πίσω

Αναμένεται να κάνεις όλη τη δουλειά στη σχέση ή στην συνεργασία; Μπορεί να σας ζητηθεί να στήσετε το πρόγραμμά σας γύρω από αυτό το άτομο και να κάνετε τα πάντα όπως θέλει να γίνουν, χωρίς καμία επιστροφή.

Θα πρέπει να νιώθετε ίσοι σε μια σχέση, όχι σαν σκλάβος ή υφιστάμενος. Εάν το πρόβλημα είναι στην εργασία, μπορεί να σας ζητηθεί να αναλάβετε επιπλέον εργασίες ή να εργαστείτε περισσότερες ώρες χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να κάνετε γνωστά τα συναισθήματά σας. Εξηγήστε ότι η σχέση δεν είναι ισορροπημένη και ότι αισθάνεστε δυστυχισμένοι.

2. Δεν λες ποτέ «όχι»

Νιώθετε ότι δεν μπορείτε ποτέ να πείτε «όχι»; Εάν ο σύντροφός σας ή το αφεντικό σας, σας ζητήσει να κάνετε κάτι, συνήθως το κάνετε αμέσως, ακόμα και όταν δεν το θέλετε.

Και εδώ, δεν θα λάβετε τίποτα πίσω για αυτό – δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν ή να κάνουν οτιδήποτε για εσάς σε αντάλλαγμα. Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι πιστεύουν ότι θα λες πάντα… ναι, άρα είσαι εύκολος στόχος.

Μάθε να λες «όχι». Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν να ξεφύγετε από το δρόμο σας για αυτούς, απορρίψτε το αίτημα τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3. Επικοινωνεί μαζί σου μόνο όταν έχει ανάγκη

Αισθάνεστε ότι κάποιος επικοινωνεί μαζί σας μόνο όταν χρειάζεται κάτι; Αν π.χ. δεν σας καλούν ποτέ σε κοινωνικές μαζώξεις ή δεν σας επαινούν ποτέ για τη δουλειά που κάνετε, τότε σας χρησιμοποιούν και σας θεωρούν δεδομένο.

Δεν είναι αποδεκτό να έχετε μια σχέση με κάποιον που βασίζεται μόνο στις ανάγκες του.

Κάνε ένα πείραμα: Σταμάτα για λίγο να επικοινωνείς με αυτό το άτομο. Και δες αν και πότε θα επικοινωνήσει μαζί σου. Αν σου στέλνει μήνυμα μόνο όταν… χρειάζεται κάτι, ίσως έχει έρθει η ώρα να το βγάλεις από τον κύκλο σου.

4. Σε αγνοεί

Ο σύντροφός σας ή ο φίλος σας αγνοεί την παρουσία σας μέχρι να χρειαστεί κάτι; Ενδιαφέρεται περισσότερο για τους άλλους φίλους του; Το αφεντικό σου συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχεις, μέχρι να πάει κάτι στραβά; Σίγουρα σε εκμεταλλεύονται αν συμβαίνει αυτό.

Κάντε την παρουσία σας αισθητή… με την απουσία σας. Εάν δεν είστε συνεχώς διαθέσιμοι, σύντομα θα γίνει αντιληπτό. Αυτό είναι πιο δύσκολο στη δουλειά, αλλά σίγουρα θα έχει αντίκτυπο σε μια σχέση ή φιλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 7 =