αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕδώ είναι 5 λάθη που δεν κάνουν ποτέ οι πλούσιοι

Εδώ είναι 5 λάθη που δεν κάνουν ποτέ οι πλούσιοι

Το να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, βοηθώντας σας να φτάσετε στην επιτυχία.

Γι’ αυτό το CNBC ζήτησε από μερικούς αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και συμβούλους, να μοιραστούν τις συμβουλές τους σχετικά με τα λάθη που εμποδίζουν τους ανθρώπους να φτάσουν την επιτυχία και στον πλούτο. Εδώ είναι 5 τέτοια λάθη.

1. Ελλιπής προσπάθεια.

«Το να μην κάνεις προσπάθεια είναι ο Νο. 1 λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν και είναι ένα πολύ συνηθισμένο και εύκολο λάθος να γίνει.

Το να προσπαθείς ξανά και ξανά απαιτεί πίστη και επιμονή, αλλά δημιουργεί επίσης πειθαρχία. Δεν θα κατακτήσεις ποτέ αυτό προς το οποίο δεν κινείσαι. Εάν δεν κάνετε καμία κίνηση, θα μείνετε στάσιμοι, χωρίς κίνητρα και τελικά θα κατευθυνθείτε προς τα κάτω».

– Grant Cardone

2. Υπερβολική χαλάρωση.

«Είναι δελεαστικό να είσαι τεμπέλης. Αλλά αν θέλετε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, πρέπει να κάνετε τη δουλειά.

Μεγάλωσα με γονείς που μου είπαν ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και να είμαι όποιος θέλω, αρκεί να δουλέψω σκληρά για αυτό. Αν μη τι άλλο, μάλλον δουλεύω πολύ σκληρά – αλλά αυτό ακριβώς χρειάζεται».

– Michael Ovitz

3. Αρνητική στάση.

«Όταν προσλαμβάνω κάποιον για την επιχείρησή μου ή συνεργάζομαι με έναν επιχειρηματία στο «Shark Tank», αναζητώ ένα πράγμα: Μια θετική στάση.

Πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω κάποιον με αρνητική στάση, αλλά έκτοτε έμαθα να τον απολύω. Χρειάζεται μόνο ένα αρνητικό άτομο σε μια ομάδα 10 χαρούμενων ανθρώπων για να ρίξει όλη την ομάδα. Αλλά τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον που λέει, «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είστε σε θέση να ανακάμψετε και να διατηρήσετε μια θετική στάση – ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει».

– Barbara Corcoran

4. Περιμένετε πολύ για να πάρετε μια απόφαση.

«Εάν μπορείτε να εφαρμόσετε τον κανόνα 40/70, θα έχετε επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε. Πριν από χρόνια, έμαθα μια πολύτιμη αρχή από τον στρατηγό Κόλιν Πάουελ: Χρειάζεσαι μόνο το 40% έως 70% των πληροφοριών για να πάρεις μια απόφαση.

Εάν χρειάζεστε απόλυτη βεβαιότητα για να δράσετε, θα χάσετε ευκαιρίες. Πώς, λοιπόν, πραγματοποιείτε μια κλήση ενώ αφήνετε πιθανά δεδομένα στο τραπέζι; Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, τραβήξτε τη σκανδάλη και προχωρήστε.

Η αποτελεσματική ηγεσία είναι ένας συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας. Συχνά, η ικανότητά σας να λαμβάνετε αποφάσεις ελλείψει πληροφοριών μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά».

-Shaun Rawls

5. Εστίαση σε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

«Διαλέξτε ένα πράγμα το οποίο σας αρέσει και κάντε το καλύτερα από όλους τους άλλους. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν 1.000 έξυπνες ιδέες και δεν ξεκινούν ποτέ καμία από αυτές. Αντίθετα, εμπλέκονται στις δουλειές όλων των άλλων.

Εάν δεν είστε δικηγόρος, για παράδειγμα, μην προσποιηθείτε ότι είστε δικηγόρος. Μείνετε στη λωρίδα σας και αναθέστε σε έμπειρους επαγγελματίες την υπόλοιπη δουλειά. Υπογράψτε συμφωνίες και σχηματίστε σωστά την εταιρεία σας. Αν αξίζει να το κάνεις, αξίζει να το κάνεις σωστά.

Κάποτε έφυγα από μια εταιρεία επειδή ο ιδρυτής ήταν περισσότερο ερωτευμένος με την επόμενη ιδέα του παρά με την επιτυχία της επιχείρησης. Και ενώ ονειρευόταν νέες εφευρέσεις, έχασε την εταιρία του, από έλλειψη πόρων και προσοχής. Ως αποτέλεσμα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες ανακάλυψης».

– James Daily

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =