αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είσαι πάντα τυχερός»: 5 «αθώες» φράσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται)

«Είσαι πάντα τυχερός»: 5 «αθώες» φράσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται)

Η ζήλια είναι ένα σύνθετο συναίσθημα που συχνά μεταμφιέζεται με διάφορους τρόπους. Συνήθως… δεν έχουμε μπροστά μας ένα τέρας που βρυχάται. Αλλά ψιθυρίζει, καλυμμένο με φαινομενικά αθώες παρατηρήσεις. Η αναγνώριση αυτών των συγκαλυμμένων σχολίων μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση τέτοιων ατόμων. Ας εμβαθύνουμε σε 5 φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα που ζηλεύουν.

«Είσαι πάντα τυχερός»

Αν και φαίνεται σαν μια απλή παρατήρηση, το υποκείμενο μήνυμα υποδηλώνει ότι δεν κερδίσατε την επιτυχία σας, αλλά απλώς… πέσατε πάνω της. Όλα είναι θέμα τύχης.

«Πρέπει να είναι ωραίο να έχεις τόσο πολύ διαθέσιμο χρόνο»

Αυτή η φράση υποβαθμίζει τα επιτεύγματα κάποιου υπονοώντας ότι πέτυχε μόνο επειδή είχε… άφθονο χρόνο, αντί για δεξιότητες ή αφοσίωση.

«…Απλώς ανησυχώ για εσένα…»

Αν και διατυπώνεται ως γνήσια ανησυχία, αυτό μπορεί να είναι ένας τρόπος να υπονομεύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε ξανά τις αποφάσεις σας.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει»

Και εδώ, αυτή η φράση υποτιμά τη σκληρή δουλειά και τις μοναδικές δυνατότητές σας, υπονοώντας ότι ήταν μια εργασία που μπορούσε να χειριστεί ο καθένας. Όλοι μπορούν να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

«Εχεις αλλάξει»

Ενώ η αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, αυτή η παρατήρηση έχει σκοπό να σας κάνει να νιώθετε ενοχές ή νοσταλγία για μια προηγούμενη εκδοχή του εαυτού σας, υποδηλώνοντας ότι η αλλαγή ήταν προς το χειρότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + twelve =