αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από την αγορά εργασίας; Κάνε το μεγάλο come back με 5 κινήσεις

Είσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από την αγορά εργασίας; Κάνε το μεγάλο come back με 5 κινήσεις

Είναι κάτι που βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα της κρίσης: Αρκετοί άνθρωποι -ακόμα και νεαρής ηλικίας- μη μπορώντας να βρουν μια θέση εργασίας, μένουν για αρκετό καιρό έξω από την αγορά. Κάτι που δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Όσο περνά ο καιρός τόσο πιο δύσκολο είναι να επανέλθεις. Αφού στο βιογραφικό σου δημιουργείται ένα «κενό», εσύ χάνεις τον το ρυθμός σου, ενώ «χάνεις» και τις όποιες νέες τεχνολογίες ή πρακτικές ενσωματώνονται στο πεδίο εργασίας σου.

Ωστόσο, η μεγάλη επιστροφή μπορεί να συμβεί. Το αμερικανικό Fortune, σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook, παραθέτει τις 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν στο come back.

1- Αναβάθμισε την digital εικόνα σου και το βιογραφικό σου σε ιντερνετικές πλατφόρμες. Αν ανησυχείς για τα χρονικά κενά, εστίασε πρώτα στα skills σου.

2- Αντιμετώπισε τα «εμπόδια». Αν έχεις καιρό να μιλήσεις με συναδέλφους, στείλε ένα email. Αν δεν έχεις κάτι σωστό να φορέσεις, κάνε μερικές αγορές.

3- Ξεκίνα να μαθαίνεις τις τεχνολογίες που σου «λείπουν». Μερικά σεμινάρια ίσως βοηθήσουν.

4- Μίλα για το «κενό». Εξήγησε ότι ήσουν εκτός της αγοράς εργασίας π.χ. για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου ή γιατί δεν έβρισκες μια θέση στο πεδίο σου.

5- Να είσαι επίμονος. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και μήνες, για να βρεις τη σωστή δουλειά. Συνέχισε να κάνεις συνεντεύξεις και επαφές.

How to Get Back Into the Workforce

Come back strong with these smart strategies http://bit.ly/2tzY8l1

Posted by Fortune on Mittwoch, 27. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =