αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι για το καλό σου»: 5 «αθώες» φράσεις που λέει ένα άτομο όταν έχει κρυφούς σκοπούς

«Είναι για το καλό σου»: 5 «αθώες» φράσεις που λέει ένα άτομο όταν έχει κρυφούς σκοπούς

Αν και η ζωή θα ήταν πιο εύκολη αν όλοι εννοούσαν αυτό που λένε, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά έχουν κρυφές ατζέντες πίσω από αυτά που λένε και κάνουν.

Πιθανότατα έχετε φτάσει σε σημείο να μαντεύετε τις προθέσεις πίσω από τις αλληλεπιδράσεις των άλλων μαζί σας; Είτε στο γραφείο, είτε στην προσωπική ζωή.

Σήμερα θα αποκαλύψουμε μερικές από τις φράσεις που πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση. Είναι μερικές φράσεις που λέει ένα άτομο όταν έχει… κρυφούς σκοπούς.

1) «Εμπιστέψου με»

Συνήθως, αυτή η φράση έρχεται αφού το άτομο σας πει ότι δεν έχει αποδείξεις ή δικαιολογία να παραθέσει. Απλώς θα πρέπει να πιστέψεις αυτό που λέει.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να το εννοούν όταν λένε «εμπιστεύσου με», πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που ελάχιστα γνωρίζεις.

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, και γίνεται μέσω της δέσμευσης και των δύο μερών να είναι συνεπείς και διαφανείς μεταξύ τους.

2) «Είναι για το καλό σου»

Ειλικρινά, πώς θα ξέρει κάποιος τι είναι καλό για εσάς ή όχι; Το μόνο άτομο που μπορεί να έχει την καλύτερη κατανόηση του εαυτού σου… είσαι εσύ.

Εάν ελάχιστα σας γνωρίζουν και δύσκολα καταλαβαίνουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, ό,τι κι αν σας προτείνουν να κάνετε, μάλλον δεν είναι η ιδανική ιδέα.

Είτε πρόκειται για προϊόν, ιδέα ή επιχειρηματικό εγχείρημα – είναι πιθανό να έχουν μια κρυφή ατζέντα και σίγουρα δεν αφορά την ευημερία σας. Πιθανότατα ανησυχούν περισσότερο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, ανεξάρτητα από το δικό σας.

3) «Είναι μια χαρά, όλοι οι άλλοι το κάνουν»

Πιθανότατα έχουμε μάθει στο σχολείο ότι παρόλο που όλοι οι άλλοι κάνουν κάτι, δεν το κάνει απαραίτητα σωστό. Και αυτό ισχύει πολύ καιρό αφότου φύγουμε από το σχολείο.

Όταν όλοι στον κύκλο σας κάνουν το ίδιο πράγμα, το να είσαι ο διαφορετικός μπορεί να σε απομονώσει. Μπορεί ακόμη και να κάνει τους άλλους να αρχίσουν να λένε όχι πολύ ευγενικά πράγματα για εσάς.

Εν ολίγοις, όχι, δεν είναι εντάξει αν το κάνουν όλοι οι άλλοι. Αλλά όταν βρίσκεστε σε αυτό το πιεστικό σενάριο, θα χρειαστείτε πολύ θάρρος και δύναμη θέλησης για να πείτε όχι.

4) «Είναι μυστικό, αλλά θα σου το πω»

Είναι πολύ πιθανό να το έχουν χρησιμοποιήσει σε πολλά άτομα πριν από εσάς.

Συχνά ο στόχος αυτής της φράσης είναι να σε κάνει να νιώσεις… ξεχωριστός. Σαν να περιλαμβάνεστε σε αυτόν τον αποκλειστικό κύκλο που κατέχει αυτή τη γνώση που κανείς άλλος δεν έχει. Μειώνει την επιφυλακτικότητά μας και αυτό διευκολύνει πολύ το άλλο άτομο να σας κάνει να συμφωνήσετε με ό,τι θέλει να κάνει.

Επιπλέον, μπορεί να δοκιμάζουν την πίστη σας. Θέλουν να δουν αν είσαι «μαζί τους» ή «απέναντι τους».

5) «Δεν θα βρεις καλύτερη προσφορά από αυτήν»

Συνήθως, όταν οι πωλητές βλέπουν ότι διστάζετε να δεσμευτείτε για μια αγορά, θα σας προσφέρουν μια έκπτωση που κατά κάποιο τρόπο διαρκεί μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα. Για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να λάβουν μια πώληση, θα σας πουν ότι δεν θα βρείτε καλύτερη προσφορά από αυτή που προτείνουν πουθενά αλλού.

Σίγουρα, μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Αλλά είναι πιθανό να βρείτε ένα παρόμοιο προϊόν, ενδεχομένως φθηνότερο, σε άλλο κατάστημα.

Με το Διαδίκτυο, οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες, όπου το ίδιο προϊόν μπορεί να πωλείται σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + nineteen =