αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις ότι κάποιος σε συμπαθεί: Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να προσέξεις 3 κινήσεις

Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος σε συμπαθεί: Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να προσέξεις 3 κινήσεις

Το να είσαι συμπαθής στο χώρο εργασίας -και γενικότερα- είναι σημαντικό.Το να έχετε υψηλή συμπάθεια σημαίνει ότι οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται ως μη ανταγωνιστικό και ευγενικό — το είδος του ατόμου στο οποίο μπορούν να βασίζονται και να αισθάνονται καλά όταν βρίσκονται κοντά του.

Αλλά πως θα καταλάβεις αν ένα άτομο σε συμπαθεί; Το inc.com λέει ότι πρέπει να προσέξεις 3 κινήσεις, σύμφωνα με την επισττήμη.

1. Μιμούνται και τις κινήσεις σας

Εάν ένα άτομο σας συμπαθεί, θα μιμηθεί αυθόρμητα τις σωματικές σας στάσεις και χειρονομίες. Αυτός ο «συγγενικός μιμητισμός» είναι μια αρχαία διαδικασία που έχει τις ρίζες του στο σύστημα νευρώνων του εγκεφάλου. Αυτή η κίνηση με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση της συμπάθειας, της συνεργασίας και της συντονισμένης κοινής εργασίας.

Δοκιμάστε αυτό: Καθώς αλληλεπιδράτε με κάποιον, αλλάξτε τη στάση ή την θέση ενός μέρος του σώματος. Σταυρώστε τα πόδια σας, αναπηδήστε ελαφρά το πόδι σας πάνω-κάτω, κλειδώστε τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε τα στο γραφείο μπροστά σας, κ.λπ. Καθώς κάνετε ένα από αυτά, παρακολουθήστε τις κινήσεις του άλλου. Αντιγράφει την κίνηση που μόλις κάνατε; Αν είναι, τότε βρίσκεσαι στην ζώνη συμπάθειας.

Ως μπόνους, η λεκτική μίμηση λειτουργεί το ίδιο. Εδώ είναι μια συμβουλή: Πείτε μια λέξη που έχει διαφορετικές μορφές προφοράς. Και παρατηρήστε αν το άλλο άτομο αντιγράφει τον τρόπο που το προφέρατε. Αυτή η μορφή λεκτικού μιμητισμού είναι επίσης ένα σημάδι ότι κάποιος σε συμπαθεί.

2. Εμφανίζουν αλλαγές στην οπτική επαφή

Ένα άτομο που ζητά την έγκρισή σας θα αλλάξει τον τύπο της οπτικής επαφής που έχει. Υπάρχουν δύο μεταβαλλόμενα μοτίβα που αποκαλύπτουν αν είστε συμπαθής σε κάποιον.

Πρώτον, θα δείξουν διακοπτόμενη οπτική επαφή όταν σας μιλάνε. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τρία έως πέντε δευτερόλεπτα θα ”ξεκλειδώνουν” το βλέμμα τους και θα κοιτάζουν κάτι άλλο στο δωμάτιο ή στα χέρια τους, κ.λπ. Θα το κάνουν αυτό για άλλα τρία με πέντε δευτερόλεπτα και μετά θα επιστρέψουν το βλέμμα σε εσάς.

Και δεύτερον, θα δείχνουν πιο παρατεταμένη οπτική επαφή όταν τους μιλάτε. Αντί να ξεκλειδώνουν το βλέμμα τους πιο τακτικά, θα πρέπει να προσηλώνουν το βλέμμα τους στο πρόσωπο/τα μάτια σας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Αυτό είναι σημάδι ότι είναι πλήρως δεσμευμένοι και ακούν αυτό που λέτε.

3. Σκύβουν για να έρθουν πιο κοντά σου

Ένα φυσικό αποτέλεσμα όταν κάποιος σας συμπαθεί, είναι να πλησιάζει σωματικά πιο κοντά σας. Οι ψυχολόγοι έχουν αποδείξει με συνέπεια ότι η απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα σημάδι για το πόσο αρέσει στο ένα άτομο το άλλο.

Αυτές οι αλλαγές στη φυσική απόσταση μπορεί να είναι ανεπαίσθητες. Οπότε να είσαι παρατηρητικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + seventeen =