αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο λόγοι για τους οποίους δεν προλαβαίνεις να κάνεις αυτά που θες: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Δύο λόγοι για τους οποίους δεν προλαβαίνεις να κάνεις αυτά που θες: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Ίσως είσαι από αυτούς που συνέχεια «δεν προλαβαίνουν» να κάνουν αυτά που θέλουν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που δείχνουν πάντα οργανωμένοι και πάντα προλαβαίνουν να κάνουν όλα όσα έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους. Αλλά η ημέρα έχει 24 ώρες για όλους. Τι πάει στραβά λοιπόν στους ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας;

Το It’s Possible ρώτησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. «Συνήθως καταλήγουμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι σημαντικά, και κάπως έτσι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε αυτά που έχουν πραγματική αξία» σημειώνει η ίδια. Όταν θέλουμε να βάλουμε έναν μεγάλο στόχο ή να ξεκινήσουμε ένα νέο project, πρέπει να βγάλουμε κάτι άλλο από το πρόγραμμα μας, όπως εξηγεί η Μ. Μισύρη. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους καταλήγουμε να «μην προλαβαίνουμε».

1# Αυτά που θεωρούμε ότι πρέπει να τα κάνουμε εμείς, αλλιώς δεν θα γίνουν. «Είναι μικρά tasks που έχουμε καθημερινά, ακόμα και δουλειές του σπιτιού, που θεωρούμε ότι πρέπει να τα κάνουμε απαραίτητα εμείς, αλλιώς δεν θα γίνουν. Ενώ συνήθως είναι δουλειές που μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος» σημειώνει η Μαρία Μισύρη.

Ένα τέτοιο σκηνικό μπορεί να υπάρξει μέσα σε ένα σπίτι, αλλά και μέσα σε ένα γραφείο ή μέσα σε μια ομάδα που εργάζεται για ένα project. Είναι χρήσιμο οι δουλειές να μοιράζονται. Όλοι μπορούν να αναλάβουν κάποια tasks, έτσι ώστε να μοιραστούν οι δουλειές. Αν είναι όλα στην «δική σου ευθύνη», μάλλον θα φτάσεις στο σημείο να «μην προλαβαίνεις».

2# Περισπασμοί. «Υπάρχουν πολλοί περισπασμοί μέσα στην ημέρα. Σε αυτούς τρως χρόνο, δεν σου προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, και τελικά καταλήγεις να μην κάνεις αυτά που θες. Οι περισπασμοί δεν είναι μόνο στα social media όπως συνηθίζουμε να λέμε. Είναι παντού γύρω μας. Μπορεί να είναι η τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο» τονίζει η Μ. Μισύρη.

Ενώ όπως εξηγεί, ακόμα και τα social media μπορούν να σου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις σε αυτά. Όχι να… χαζεύεις άσκοπα, αφήνοντας τον χρόνο να περνάει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 1 =