αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Διορθώνουν συνεχώς τους άλλους»: 5 πράγματα που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να δείχνουν εξυπνότεροι από ότι είναι

«Διορθώνουν συνεχώς τους άλλους»: 5 πράγματα που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να δείχνουν εξυπνότεροι από ότι είναι

Συναντήσατε ποτέ κάποιον που συμπεριφέρεται σαν να είναι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο; Ή κάποιος που προσπαθεί πάντα να ξεπερνά όλους τους άλλους, ανεξάρτητα από το θέμα;

Τέτοιοι άνθρωποι έχουν τον τρόπο να φαίνονται πιο έξυπνοι από ό,τι πραγματικά είναι. Και δεν είναι τυχαίο – είναι μια από τις στρατηγικές τους για να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Λοιπόν, πώς καταφέρνουν να φαίνονται τόσο έξυπνοι; Εδώ είναι 5 κινήσεις που κάνουν.

1. Έχουν άποψη για όλα

Έχετε παρατηρήσει πώς μερικοί άνθρωποι έχουν πάντα κάτι να πουν για τα πάντα; Αυτή είναι μια κλασική κίνηση.

Είτε πρόκειται για πολιτική, είτε για αθλητισμό, είτε για τις νέες τηλεοπτικές σειρές ή ακόμα και για την… κβαντική φυσική, θα έχουν γνώμη. Και όχι οποιαδήποτε άποψη – την παρουσιάζουν σαν να είναι η απόλυτη αλήθεια.

Εδώ είναι όμως το point: Τις περισσότερες φορές, οι γνώσεις τους είναι επιφανειακές- στην καλύτερη περίπτωση.

Είναι μεγάλοι δάσκαλοι… της μπλόφας. Η αυτοπεποίθησή τους μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ότι γνωρίζουν πραγματικά τα πράγματά για τα οποία μιλάνε, αλλά αν σκάψετε λίγο πιο βαθιά ή κάνετε μερικές λεπτομερείς ερωτήσεις, η έλλειψη αληθινής κατανόησής  συχνά φαίνεται.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος φαίνεται να έχει μια απάντηση για όλα, να θυμάστε ότι μπορεί να είναι απλώς μια… παράσταση.

2. Χρησιμοποιούν δύσκολες λέξεις

Μιλήσατε ποτέ με κάποιον που χρησιμοποιεί δύσκολες, φανταχτερές λέξεις που σας κάνουν να τις αναζητήσετε σε ένα λεξικό; Αυτό είναι ένα άλλο κόλπο που χρησιμοποιούν κάποιοι για να φαίνονται πιο έξυπνοι.

Τους αρέσει να χρησιμοποιούν περίπλοκη γλώσσα, τεχνική ορολογία ή όρους που αφορούν τη Χ βιομηχανία, ακόμα και όταν μια πιο απλή λέξη/φράση θα μπορούσε να είναι ΟΚ. Είναι ο τρόπος τους να σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο γνώστες.

Αλλά εδώ είναι το μυστικό: Η αληθινή νοημοσύνη είναι να κάνεις τα σύνθετα πράγματα απλά, και όχι το αντίστροφο.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν ειλικρινά τα πράγματά για τα οποία μιλάνε, μπορούν να το εξηγήσουν με τρόπο που ο καθένας μπορεί να καταλάβει.

3. Τους αρέσει να διορθώνουν τους άλλους

Το βλέπουμε συχνά στην εποχή μας. Στο γραφείο, στις παρέες ή στα social media.

Θα μπορούσατε να συζητάτε οτιδήποτε – projects εργασίας, ταινίες, ακόμα και σχέδια για το Σαββατοκύριακο – και αυτό το άτομο θα βρει κάτι να «διορθώσει». Είναι ο τρόπος του για να επιβεβαιωθεί ως το «πιο έξυπνο» άτομο στο δωμάτιο.

Αν συναντήσετε κάποιον που δεν μπορεί να αντισταθεί στο να διορθώνει τους άλλους, μην το αφήσετε να σας ακουμπήσει. Θυμηθείτε, δεν πρόκειται για τη νοημοσύνη σας – είναι η ανάγκη τους να αισθάνονται ανώτεροι.

4. Παραθέτουν τις γνωριμίες τους

Είτε πρόκειται για διάσημα άτομα που υποτίθεται ότι έχουν γνωρίσει, για συγγραφείς με επιρροή, είτε για projects υψηλού προφίλ στα οποία έχουν συμμετάσχει, θα βρουν έναν τρόπο να τα συνδυάσουν στη συζήτηση.

Είναι ο τρόπος τους να προσπαθούν να σας εντυπωσιάσουν και να ενισχύσουν τη δική τους θέση.

Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο πιθανό να κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται λιγότερο συμπαθείς και ικανοί. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να επιδείξουν τις διασυνδέσεις τους με αυτόν τον τρόπο, συχνά αποτυγχάνουν, με αποτέλεσμα να φαίνονται λιγότερο αξιόπιστοι.

5. Κυριαρχούν στις συζητήσεις

Σε τέτοια άτομα συνήθως αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και ποιος καλύτερος τρόπος να το εξασφαλίσουν αυτό από το να κυριαρχούν σε κάθε συζήτηση;

Θα μιλήσουν εκτενώς για τα επιτεύγματα, τις ιδέες ή τις εμπειρίες τους, συχνά χωρίς να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το τι έχουν να πουν οι άλλοι. Είναι σαν να πιστεύουν ότι οι ιστορίες τους είναι οι μόνες που αξίζει να ακούσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 4 =