αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους»: 4+1 μαθήματα που πρέπει να μάθεις μέχρι τα 30 σου

«Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους»: 4+1 μαθήματα που πρέπει να μάθεις μέχρι τα 30 σου

Είναι σίγουρο: Όσο προχωράς στην ζωή θα μαθαίνεις νέα πράγματα. Τα οποία σε βοηθούν να εξελιχθείς και να πας παρακάτω. Άλλωστε, αν δεν πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα από όλα αυτά που συμβαίνουν στην ζωή σου, μάλλον είσαι καταδικασμένος να ζήσεις τις ίδιες καταστάσεις ξανά και ξανά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες: Ότι η αποτυχία δεν είναι κακή, αρκεί να πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα από αυτή. Ναι, και οι κακές στιγμές μπορούν να σου φανούν χρήσιμα.

Τα 30α γενέθλια είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι εκεί που αφήνεις πίσω τα… ανέμελα 20s και δείχνεις πιο αποφασισμένος να μπεις στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα 30 τους νιώθουν κάπως απροετοίμαστοι.

Για αυτό θα δούμε τώρα 5 μαθήματα. Είναι μαθήματα που πρέπει να λάβεις μέχρι τα 30 σου. Και θα σε βοηθήσουν να πας στο next level.

1# Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Είναι σωστή η φράση που λέει ότι όταν πας να τους ευχαριστήσεις όλους, μάλλον δεν θα ευχαριστήσεις κανέναν. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα σε συμπαθούν όλοι, δεν θα συμφωνούν όλοι μαζί σου. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα σου κάνουν κριτική.

2# Άκου την «εσωτερική φωνή» σου. Κατά κάποιον τρόπο είναι συνέχεια του παραπάνω point. Σε κάθε απόφαση που παίρνεις, σε κάθε κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις, θα ακούς πολλές «φωνές» τριγύρω. Δεν είναι κακό να ακούς το feedback από τους άλλους. Αλλά στο τέλος της ημέρας άκου την δική σου «εσωτερική φωνή» για να πάρεις την απόφαση που θες.

3# Μερικά πράγματα, δεν είναι τόσο σημαντικά όσο φαίνονται. Αρκετές φορές νομίζουμε… ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Προβληματιζόμαστε πολύ για πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας. Στην πραγματικότητα όμως, δεν έχουν όλα τόσο μεγάλη σημασία. Αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβεις την στιγμή που τα ζεις. Αλλά αν σκεφτείς σήμερα, τα πράγματα που σε απασχολούσαν πριν από 5 ή 7 χρόνια, θα καταλάβεις την διαφορά.

4# Η αποτυχία είναι χρήσιμη. Το είπαμε και στην αρχή. Δεν είναι κακό να έχεις αποτυχίες. Αρκεί να μπορείς αν διακρίνεις να χρήσιμα μαθήματα σε κάθε περίπτωση. Να δεις τι έκανες λάθος. Και την επόμενη φορά να επανέλθεις ακόμα πιο δυναμικά.

5# Δεν μετρούν μόνο τα χρήματα. Ακόμα και όταν ξεκινάς ένα business project- το οποίο από τη φύση του έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Τα χρήματα είναι ένα από τα πράγματα που έχεις στην λίστα με τους στόχους σου. Αλλά δεν πρέπει να είναι το Νο1. Αν κοιτάς μόνο τα χρήματα, πιθανότατα θα οδηγηθείς σε λάθος επιλογές. Και μάλλον δεν θα γίνεις πλούσιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 17 =