αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα αποτύχεις. Αρκεί να είσαι σωστός μια φορά»

«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα αποτύχεις. Αρκεί να είσαι σωστός μια φορά»

Ο Mark Cuban είναι πλέον δισεκατομμυριούχος. Επιχειρηματίας, επενδυτής, και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Ωστόσο, ο ίδιος πριν φτάσει στην επιτυχία, είχε αρκετές αποτυχίες. Όπως εξηγεί όμως ο ίδιος, τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν καμία σημασία.

«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα αποτύχεις. Αρκεί να είσαι σωστός μια φορά. Μετά όλοι θα σου λένε πόσο τυχερός είσαι», είπε ο διάσημος businessman, μιλώντας στο Podcast «Pardon My Take».

Όπως είπε ο Cuban, οι άνθρωποι στέκονται μόνο στις μεγάλες επιτυχίες του: Το 1999 πουλησε την πρώτη startup του, την MicroSolutions, προς 6.000.000 δολάρια στην CompuServe. Εννέα χρόνια αργότερα, πούλησε το Broadcast.com στην Yahoo προς 5.700.000.000 δολάρια.

Αλλά κανείς δεν μιλάει για τις αποτυχίες που είχε πριν. Όταν ήταν ακόμα στο Πανεπιστήμιο είχε ανοίξει το δικό του bar, το οποίο έκλεισε λίγο αργότερα. Στην συνέχεια προσπάθησε να αναπτύξει μια επιχείρηση που θα πουλούσε γάλα. Επίσης απέτυχε. Μετά έπιασε δουλειά σε μια εταιρία τεχνολογίας. Λίγο αργότερα απολύθηκε.

Η απόλυση του αυτή, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει πάλι κάτι δικό του. Την MicroSolutions που αναφέραμε πιο πριν. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Mark Cuban έφτασε στην επιτυχία και έγινε πολύ πλούσιος. Όμως πριν συμβεί αυτό, υπήρχαν αποτυχίες. Τις οποίες σήμερα… κανείς δεν θυμάται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fifteen =