αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα σημάδια για να εντοπίσεις ένα ψεύτη μέσα σε δευτερόλεπτα

Δέκα σημάδια για να εντοπίσεις ένα ψεύτη μέσα σε δευτερόλεπτα

Το να λες ψέματα σε επαγγελματικά περιβάλλοντα οδηγεί σε μυριάδες προβλήματα. Για ένα αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας, οι ομάδες πρέπει να εμπιστεύονται η μία την άλλη και να οικοδομήσουν σχέσεις βασισμένες στην ειλικρίνεια και τον κοινό στόχο της επίτευξης των καλύτερων αποτελεσμάτων στην εργασία. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν συνάδελφοι, πελάτες, υποψήφιοι για πρόσληψη και στελέχη που δεν λένε την αλήθεια.

Θα ήταν υπέροχο να έχετε ένα… μαγικό ραβδί που θα μπορούσε να σας πει ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι, αλλά αυτό δεν γίνεται. Ευτυχώς, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να καταλάβετε εάν κάποιος είναι λιγότερο ειλικρινής.

Εδώ είναι 10 σημάδια για να εντοπίσεις ένα ψεύτη μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com.

  1. Υπερβολικό ανοιγόκλεισμα ματιών
  2. Μάτια που κοιτούν τριγύρω
  3. Ακανόνιστη οπτική επαφή
  4. Ταραχή
  5. Υπερβολικό άγγιγμα σώματος
  6. Γρήγορες κινήσεις κεφαλιού
  7. Γνέφοντας καταφατικά αλλά λέγοντας όχι ή το αντίστροφο
  8. Έξαψη προσώπου
  9. Ιδρώτας
  10. Σφίξιμο των δακτύλων

Θυμηθείτε, όλα αυτά είναι πιθανά σημάδια εξαπάτησης, όχι επιβεβαιώσεις εξαπάτησης. Η ανίχνευση ψεύδους είναι πολύπλοκη και δεν είναι τόσο απλή όσο το να παρατηρείς κάποιον να αγγίζει τη μύτη του. Χρειάζεται εξάσκηση και εκπαίδευση. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τις δικές σας δεξιότητες κριτικής σκέψης, την παρατήρηση, την εμπειρία και τις γνώσεις για το υποβάθρου ενός ατόμου και μιας κατάστασης, μπορείτε να έχετε πολλά από τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε μια σαφή αξιολόγηση της αλήθειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 1 =