αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος- Το πλάνο πίσω από το deal

Γιατί η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος- Το πλάνο πίσω από το deal

Στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ η εξαγορά της Κωτσόβολος, που επιτρέπει στην επιχείρηση να υλοποιήσει γρηγορότερα το σχέδιό της να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

Έπειτα και από το deal των 200 εκατ. ευρώ, οι ομοιότητες με την κίνηση που έκανε προ 15ετίας ο ΟΤΕ, όταν εξαγόρασε τα καταστήματα της Γερμανός, εξασφαλίζοντας ένα στρατηγικό δίκτυο πώλησης αποκλειστικής συνεργασίας, είναι εμφανείς.

Η Κωτσόβολος διαθέτει 95 καταστήματα, σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Επιπλέον, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό δίκτυο, εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές της αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις των συσκευών. Διαθέτει ένα πολυκαναλικό (omnichannel) δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και ένα επιτυχημένο e-shop (kotsovolos.gr).

Μάλιστα, το deal έρχεται σε μία εποχή που η ενεργειακή μετάβαση και ο νέος εξηλεκτρισμός αλλάζουν την παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας νέες λύσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο εξής, ο καταναλωτής θα αναζητεί όλο και περισσότερο λύσεις για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνει, τις οποίες μπορεί να βρίσκει µε την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού κατά την επίσκεψή του σε φυσικά καταστήματα του δικτύου της ΔΕΗ.

Ήδη, η ΔΕΗ παρέχει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, αντλίες θερμότητας, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες αποθήκευσης, πράσινα πιστοποιητικά και έξυπνη διαχείριση ενέργειας.

Με την εξαγοράς της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ τοποθετείται σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα και αποκτά ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής και υποδομής logistics που δεν διαθέτει η ίδια, καθώς και τεχνογνωσία προσωπικού στις πωλήσεις προϊόντων συναφών µε την ηλεκτρική ενέργεια, όπως εξηγεί η Καθημερινή.

Όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΔΕΗ, η εξαγορά της Κωτσόβολος θα φέρει εξοικονόμηση ποσού περίπου 100 εκατ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, προοριζόταν για την δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για διαχείριση αυτών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την Κωτσόβολος συνδέεται και µε τα μελλοντικά προγράμματα αντικατάστασης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και εγκατάστασης αντλιών θερμότητας, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει συνδυαστικά µε άλλες παροχές και την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για τους περίπου 6,5 εκατ. πελάτες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =