αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό το soft skill θα σε κάνει περιζήτητο στην σημερινή αγορά εργασίας. Είναι σαν να έχεις… πτυχίο του Harvard

Αυτό το soft skill θα σε κάνει περιζήτητο στην σημερινή αγορά εργασίας. Είναι σαν να έχεις… πτυχίο του Harvard

Oι τεχνικές δεξιότητες στην πληροφορική, το software και τα δεδομένα είναι σε μεγάλη ζήτηση και μπορούν να αποφέρουν έναν σου φέρουν έναν μεγάλο μισθό.

Αλλά σύμφωνα με έναν ειδικό του LinkedIn, ένα συγκεκριμένο soft skill μπορεί να είναι τόσο περιζήτητο όσο οι σπουδές… σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Δεδομένου του ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου στην αγορά εργασίας, οι διευθυντές προσλήψεων «αναζητούν νοοτροπία ανάπτυξης», λέει στο CNBC ο Aneesh Raman, αντιπρόεδρος και workforce expert στο LinkedIn. «Αυτό είναι το νέο πτυχίο, όπως έψαχνες για πτυχίο του Harvard».

Μια νοοτροπία ανάπτυξης, που επινοήθηκε από την ψυχολόγο Carol Dweck, σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις γνώσεις σας με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνοντας μέσα από νέες εμπειρίες. Το αντίθετο είναι να έχετε μια σταθερή νοοτροπία- εκεί μένεις… ακίνητος χωρίς να βελτιώνεσαι.

Η συμβουλή για να δοθεί προτεραιότητα στη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους επαγγελματίες σήμερα, που μπορεί μια μέρα να καταλήξουν σε επαγγελματικούς ρόλου που δεν υπάρχουν ακόμη, λέει ο Raman. Για παράδειγμα, το LinkedIn εντόπισε πρόσφατα ταχέως αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας σε άνοδο το 2024 – συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής ανάπτυξης και του αναλυτή βιωσιμότητας – πολλές από τις οποίες δεν υπήρχαν πριν από 20 χρόνια.

Η νοοτροπίας ανάπτυξη περιλαμβάνει τον καθορισμό προκλητικών στόχων για τον εαυτό σας, την ανάληψη ρίσκων και την αναζήτηση feedback και καθοδήγησης από άλλους, δήλωσε στο CNBC η Shekhinah Bass, επικεφαλής στρατηγικής ταλέντων της Goldman Sachs.

Το πώς ανταποκρίνεστε στα σχόλια είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λέει: «Η ανατροφοδότηση μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα τυφλά σημεία σας, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο δουλειάς σας σε ορισμένες εργασιακές καταστάσεις. Με μια νοοτροπία ανάπτυξης, θα δείτε αυτά τα τυφλά σημεία ως πράγματα που είναι στο χέρι σας να τα βελτιώσετε».

Το να έχεις μια νοοτροπία ανάπτυξης είναι απαραίτητο για την επίτευξη στόχων, την απόκτηση δεξιοτήτων, την αντιμετώπιση των αποτυχιών ως ευκαιρίες μάθησης και την ανάπτυξη θετικών αλλαγών στη ζωή σου, σύμφωνα με έρευνα.

Και θα μπορούσε να σας δώσει ένα πλεονέκτημα στην κούρσα… των προσλήψεων. Για να δείξετε μια νοοτροπία ανάπτυξης σε μια συνέντευξη, εκφράστε τον ενθουσιασμό σας για τη μάθηση στη δουλειά και τονίστε τη συνεργασία με τον εκάστοτε διευθυντή για να αναπτυχθείτε ως πολύτιμο μέλος της ομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =