αρχικηVIRALΑυτό το μουσικό κομμάτι μειώνει το άγχος κατά 65% (Ηχητικό)

Αυτό το μουσικό κομμάτι μειώνει το άγχος κατά 65% (Ηχητικό)

Είναι πιθανό να αισθάνεσαι αγχωμένος. Μέσα στο χαοτικό πρόγραμμα σου και μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση; Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 6 χρήσιμα ψυχολογικά τρικ που μπορούν να εφαρμόσουν οι άνθρωποι που έχουν άγχος κάθε ημέρα.

Τώρα θα δούμε κάτι άλλο. Πριν λίγα χρόνια, οι ερευνητές του Mindlab International στο Ηνωμένο Βασίλειο ήθελαν να ανακαλύψουν ποιο είδος μουσικής προκαλεί τη μεγαλύτερη κατάσταση χαλάρωσης.

Στη μελέτη οι συμμετέχοντες προσπαθούν να λύσουν ένα δύσκολο παζλ, το οποίο προκαλεί έναν ορισμένο βαθμό στρες ενώ συνδέονται με αισθητήρες.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ακούν μια σειρά από μουσικά κομμάτια καθώς οι ερευνητές μετρούν την εγκεφαλική δραστηριότητα, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τον ρυθμό της αναπνοής τους.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι ένα μουσικό κομμάτι, το «Weightless» οδήγησε σε εντυπωσιακή μείωση 65% στο συνολικό άγχος των συμμετεχόντων και μείωση κατά 35% σε συνήθεις τιμές φυσιολογικής ηρεμίας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι σχεδιάστηκε ειδικά για να προκαλέσει αυτή την εξαιρετικά χαλαρή κατάσταση.

Για τη δημιουργία του τραγουδιού από το συγκρότημα Marconi Union, οι μουσικοί συνεργάστηκαν με θεραπευτές ήχου και οργάνωσαν προσεκτικά τις αρμονίες, τους ρυθμούς και το μπάσο, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης του ακροατή, ενώ μειώνονται επίσης οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη.

Μάλιστα η μουσική είναι τόσο αποτελεσματική που πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν ένιωσαν υπνηλία, στο σημείο όπου ο επικεφαλής ερευνητής Dr. David Lewis-Hodgson συμβουλεύει να μην την ακούμε την ώρα της οδήγησης.

Ακούστε το εδώ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + seventeen =