αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO πούλησε την επιχείρηση του προς 1 εκατ. δολάρια στα 21 του- Εξηγεί πως τα κατάφερε

Αυτός ο CEO πούλησε την επιχείρηση του προς 1 εκατ. δολάρια στα 21 του- Εξηγεί πως τα κατάφερε

Οι δυσκολίες στη ζωή, μπορεί να σε δυσκολέψουν να δώσεις το 100% στη δουλειά — εκτός αν βρεις τρόπο να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Ο John Henry, co-CEO και συνιδρυτής της startup, Loop Car Insurance, λέει ότι είναι η απόδειξη: Μεγαλώνοντας, ανησυχούσε περισσότερο να βοηθήσει την οικογένειά του που δυσκολεύονταν, παρά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια startup κάποια μέρα. Αλλά αυτό το δύσκολο σκηνικό τον ωφέλησε περισσότερο από όσο θα μπορούσε ένα MBA, είπε πρόσφατα ο Henry στο podcast «The Path» του LinkedIn.

Συγκεκριμένα, η εφηβική λύση του – μια εταιρεία στεγνού καθαρισμού – στα οικονομικά δεινά της οικογένειάς πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια σε μόλις τρία χρόνια, βάζοντάς τον σε μια πετυχημένη επιχειρηματική διαδρομή.

«Είμαι γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη της Νέας Υόρκης και προέρχομαι από μια οικογένεια μεταναστών από τη Δομινικανή Δημοκρατία», είπε ο Henry, 30 ετών σήμερα. «Βλέποντας τη μαμά μου και τους άλλους να παλεύουν συνεχώς για να πληρώσουν το ενοίκιο και επίσης να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του να έχουν τέσσερα μικρά παιδιά… Η έκθεση σε αυτές τις πιέσεις με έκανε να νιώσω ότι ήθελα πραγματικά να βοηθήσω».

Σε ηλικία 18 ετών, ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο, ο Χένρι έπιασε δουλειά ως θυρωρός για να ελαφρύνει το βάρος της μητέρας του και του μπαμπά του, που δούλευε σε ένα τοπικό στεγνοκαθαριστήριο. Ως θυρωρός, γνώρισε έναν κάτοικο που διατηρούσε μια διαφορετική εταιρεία στεγνού καθαρισμού και προσφέρθηκε να του διδάξει τα οικονομικά πίσω από την επιχείρηση, είπε.

Αφού απολύθηκε από τη δουλειά του θυρωρού, ο νεαρός συνειδητοποίησε ότι μάθαινε περισσότερα στην εταιρεία στεγνοκαθαριστηρίου παρά στο πανεπιστήμιο, και έτσι το παράτησε. «Οι επιχειρηματίες δεν κάνουν για καλοί υπάλληλοι», είπε στο CNBC.

Αλλά όταν ένας άλλος κάτοικος του είπε για μια άλλη δουλειά για πλύσιμο, ήξερε ότι ο πατέρας του ήταν ο άνθρωπος για τη δουλειά. «Αποδείχθηκε, ότι γνώριζε τον wardrobe supervisor της ταινίας «Wolf of Wall Street» και έψαχναν για ένα νέο στεγνοκαθαριστήριο», είπε ο Henry στο podcast.

Ευχαριστημένος με τη δουλειά, ο wardrobe supervisor συνέστησε τον μπαμπά του Henry στο «Law and Order» του NBC. Έτσι ο Henry δημιούργησε μια νέα επιχείρηση στεγνοκαθαριστηρίου, προσέλαβε τον μπαμπά του και ανέλαβε τη δουλειά της τηλεόρασης – φτάνοντας σε περισσότερες δουλειές στο πεδίο της ψυχαγωγίας, όπως το “The Amazing Spider-Man” και το “Boardwalk Empire” του HBO.

Μετά από τρία χρόνια, ο Henry πούλησε την εταιρεία για 1 εκατομμύριο δολάρια, ανέφερε το Forbes το 2016. Το στεγνό καθάρισμα δεν ήταν ποτέ το πάθος του Henry. Με τα χρήματα, δημιούργησε έναν τεχνολογικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη γειτονιά του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, αργότερα στράφηκε στο venture capital investing και έγινε συνιδρυτής της Loop το 2020.

Η χρήση των εμπειριών της ζωής σας ως πηγή δημιουργικότητας και οικονομικής έμπνευσης είναι μια έξυπνη τακτική, είπε ο σύμβουλος ηγεσίας Nilofer Merchant στο podcast.

Οι εμπειρίες και το υπόβαθρό σας διαμορφώνουν «αυτό που σας ενδιαφέρει» στην καριέρα σας και γιατί, είπε ο Merchant. Συνέστησε να ρωτήσεις τον εαυτό σου:

-Ποια πέντε γεγονότα στη ζωή σας έχουν διαμορφώσει και σας έχουν ενημερώσει;
-Τι αποφάσισες εξαιτίας αυτού;
-Αν μπορούσατε να λύσετε κάτι, τι θα ήταν αυτό;

«Αυτό που κάνω στην πραγματικότητα [κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις] είναι να τραβήξω μια γενική γραμμή λέγοντας: «Τι σας φέρνει στο σήμερα; Και πού θέλετε να μεγαλώσετε και τι  να γίνετε;» είπε.

Η μετατροπή των οπισθοδρομήσεων σε επιτυχία είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

«Το κλειδί είναι, έχουμε πέντε άτομα κοντά; Έχουμε πέντε άτομα στα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα κυριακάτικο brunch και να πούμε, ‘Εντάξει, παλεύω με αυτό το πράγμα’. Βοηθήστε με να το καταλάβω», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =