αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι χώρες με τα πιο ακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς- Πόσο κοστίζουν στην κάθε μία

Αυτές είναι οι χώρες με τα πιο ακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς- Πόσο κοστίζουν στην κάθε μία

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν εξελιχθεί πολύ και τώρα οι εργαζόμενοι μπορούν να διασχίζουν τις πόλεις με τεράστια δίκτυα λεωφορείων, πλοίων, τραμ και άλλων μέσων. Για να διαπιστώσουμε ποια χώρα έχει τις πιο ακριβές δημόσιες συγκοινωνίες, η Compare the Market ανέλυσε τους αριθμούς και διαπίστωσε ότι η Ελβετία κατατάσσεται ως η πιο ακριβή όσον αφορά τις δημόσιες μετακινήσεις.

Οι 49 πιο ακριβές χώρες για δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ως εξής:

Ο μέσος όρος του ναύλου μιας διαδρομής στην Ελβετία, 3,97 δολάρια ΗΠΑ, ήταν ο ακριβότερος από κάθε άλλη χώρα, ενώ το μέσο κόστος της μηνιαίας κάρτας ήταν το πέμπτο ακριβότερο, 88,26 δολάρια ΗΠΑ. Εξετάζοντας το επίπεδο των πόλεων, 4 από τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο βρίσκονταν στην Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης: Ζυρίχη. Το μέσο εισιτήριο μιας διαδρομής στη Ζυρίχη ήταν 4,85 δολάρια ΗΠΑ.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας τιμών, η Σρι Λάνκα κατατάχθηκε ως η φθηνότερη χώρα στο δείκτη Compare the Market. Η χώρα ανακάμπτει από την κρίση καυσίμων που βίωσε η Σρι Λάνκα το 2022, χάρη στη διάσωση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο μέσος ναύλος μιας διαδρομής στη Σρι Λάνκα ήταν 0,17 δολάρια ΗΠΑ και η Σρι Λάνκα είχε τη φθηνότερη μηνιαία κάρτα με 5,79 δολάρια ΗΠΑ.

Εξετάζοντας το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών ανά πόλη τα παρακάτω δεδομένα αποκαλύπτουν τις πιο ακριβές πόλεις στην Ελλάδα και Κύπρο:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =