αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύθηκε ξαφνικά ο CEO της OpenAI, Sam Altman

Απολύθηκε ξαφνικά ο CEO της OpenAI, Sam Altman

Ο Sam Altman απολύθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Tο διοικητικό συμβούλιο «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητες του», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της. Αυτό προέκυψε μετά από εσωτερική έρευνα.

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI».

Η Chief Technology Officer Mira Murati θα είναι η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος, με άμεση ισχύ.

Όταν ήρθε σε επαφή με το αμερικανικό The Verge, το τμήμα επικοινωνίας της OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα από την ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι στο OpenAI έμαθαν για τα νέα όταν ανακοινώθηκαν δημόσια.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ξαφνική εξέλιξη. Ο Altman ήταν ο ιδρυτής της OpenAI, της εταιρίας πίσω από το ChatGPT. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Altman ηγήθηκε της κεντρικής ομιλίας στο πρώτο συνέδριο DevDay της εταιρίας, όπου ανακοίνωσε μια σειρά από σημαντικές νέες ενημερώσεις για να ανταγωνιστεί άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft και η Google.

Ο Sam Altman αρκέστηκε -προς το παρόν- να κάνει το παρακάτω tweet.

Το διοικητικό συμβούλιο είπε επίσης ότι ο Greg Brockman, πρόεδρος της OpenAI, «θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και θα διατηρήσει τον ρόλο του στην εταιρεία, δίνοντας αναφορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 3 =