αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν χρησιμοποιείς αυτές τις 5 φράσεις θα φαίνεσαι πιο ευφυής από το 95% των ανθρώπων

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 5 φράσεις θα φαίνεσαι πιο ευφυής από το 95% των ανθρώπων

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό: «Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πώς το λες»;

Δεν είναι λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Και ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος δεν θα ήθελε να ακούγεται πιο έξυπνος από το 95% των ανθρώπων εκεί έξω;

Δεν χρειάζεστε ένα διδακτορικό ή ένα τεράστιο λεξιλόγιο για να το πετύχετε. Μερικές φορές, είναι τόσο απλό όσο να ενσωματώνετε μερικές έξυπνες φράσεις στις καθημερινές σας συνομιλίες.

Έτσι, αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ, «Πώς μπορώ να ακούγομαι πιο έξυπνος;», συνεχίστε να διαβάζετε. Πρόκειται να δούμε μερικές φράσεις που όχι μόνο θα σας κάνουν να ακούγεστε πιο έξυπνοι αλλά και θα σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά.

1) «Κατά την ταπεινή μου γνώμη»

Ας ξεκινήσουμε με ένα κλασικό point. Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε μια συζήτηση όπου θέλατε να μοιραστείτε την άποψή σας χωρίς να φανείτε αλαζονικός ή αυταρχικός;

Αυτή η φράση κάνει ακριβώς αυτό. Είναι ένας ευγενικός και σεβαστός τρόπος για να παραθέσετε τις σκέψεις σας, καθιστώντας σαφές ότι είστε ανοιχτοί σε άλλες οπτικές.

Το να ακούγεσαι έξυπνος δεν σημαίνει να γνωρίζεις τα πάντα. Πρόκειται για την αναγνώριση της αξίας των διαφορετικών απόψεων και την προώθηση εποικοδομητικών διαλόγων.

2) «Ας στραφούμε σε…»

Το Pivoting, ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη δουλειά, μπορεί να βρεθείτε κολλημένοι σε μια έντονη συζήτηση. Η συζήτηση δεν φέρνει αποτέλεσμα και σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο.

Τότε μπορείς να πεις τη φράση «Ας στραφούμε σε…».

«Ας στραφούμε στη συζήτηση πιθανών λύσεων αντί να επικεντρωνόμαστε στο πρόβλημα».

Και κάπως έτσι αλλάζει η εστίαση της συνάντησης. Περνάτε από μια αρνητική συζήτηση με επίκεντρο το πρόβλημα σε μια θετική, προσανατολισμένη στη λύση.

Αυτή η φράση είναι αποτελεσματική επειδή μεταφέρει ομαλά τις συνομιλίες, χωρίς να απορρίπτει όσα συζητήθηκαν προηγουμένως. Είναι ένας λεπτός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να ανακατευθύνετε τους διαλόγους και να τους κρατάτε παραγωγικούς.

3) «Αυτό είναι ένα σωστό point, ωστόσο…»

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι καταλήγουμε σε καταστάσεις όπου διαφωνούμε με την άποψη κάποιου, αλλά δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τα νερά απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ιδέα του.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι αυτή η φράση. Η χρήση αυτής, δεν αναγνωρίζει απλώς την οπτική γωνία του άλλου ατόμου, αλλά ανοίγει επίσης το δρόμο για να παρέχετε τη γνώμη σας χωρίς να ακούγεστε απορριπτικός ή συγκρουσιακός.

4) «Εκτιμώ την οπτική σου»

Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Δεν είναι μόνο να εκφράζεις τις σκέψεις σου, αλλά και να επικυρώνεις τους άλλους. Αυτή η φράση εκφράζει σεβασμό και διαφάνεια. Δείχνει ότι εκτιμάτε την άποψη του άλλου ατόμου, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε απόλυτα με αυτήν.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για ένα αμφιλεγόμενο θέμα, η χρήση αυτής της φράσης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας ατμόσφαιρας σεβασμού. Ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση, αντί για τις διαφωνίες και συγκρούσεις.

Θυμηθείτε, το κλειδί για να φαίνεστε πιο έξυπνοι δεν είναι να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο, αλλά να δείξετε ότι είστε ανοιχτόμυαλοι και σέβεστε τις ιδέες των άλλων. Επομένως, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φράση όταν συμμετέχετε σε βαθιές συζητήσεις.

5) «Σύμφωνα με…»

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι αποτελεσματικοί ομιλητές χρησιμοποιούν συχνά αναφορές σε πηγές, για να ενισχύσουν τις απόψεις τους; Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό.

Αυτή η φράση σάς επιτρέπει να ενσωματώνετε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματολογία σας. Δείχνει ότι έχετε κάνει την έρευνα σας και δίνει βαρύτητα στην οπτική σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 5 =