αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν συνηθίζεις να κάνεις αυτές τις 5 μικρές κινήσεις, οι άλλοι μάλλον θα σε αντιπαθήσουν στα πρώτα λεπτά

Αν συνηθίζεις να κάνεις αυτές τις 5 μικρές κινήσεις, οι άλλοι μάλλον θα σε αντιπαθήσουν στα πρώτα λεπτά

Όλοι προσπαθούμε να είμαστε αυτό το άτομο που φωτίζει το δωμάτιο όταν μπαίνει μέσα, σωστά; Αλλά μερικές φορές, χωρίς καν να το καταλάβουμε, μπορεί να κάνουμε πράγματα που οδηγούν τους ανθρώπους στο να μην ενθουσιάζονται όταν έρχονται σε επαφή μαζί μας.

Δεν χρειάζεται πάντα να κάνεις περισσότερα για να είσαι αρεστός. Μερικές φορές, αυτό που μετρά είναι τι δεν πρέπει να κάνετε.

Ας εμβαθύνουμε σε 5 μικρές συνήθειες που μπορεί να έχετε εν αγνοία σας και που θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους να σας αντιπαθήσουν.

1. Δεν ακούς, μόνο περιμένεις να μιλήσεις

Είστε σε μια συζήτηση και αντί να ακούτε πραγματικά, απλώς περιμένετε τη σειρά σας για να μιλήσετε.

Αλλά εδώ είναι το βασικό: Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πότε το κάνετε αυτό.

Η ενεργή ακρόαση είναι σημαντική. Έχει να κάνει με το να δίνεις στο άτομο με το οποίο μιλάς την πλήρη προσοχή σου. Δείχνει σεβασμό και τον κάνει να νιώθει ότι τον εκτιμάς.

Όταν είστε σε μια συνομιλία, προσπαθήστε να ακούσετε πραγματικά. Μην περιμένετε απλώς τη σειρά σας για να μιλήσετε. Θα εκπλαγείτε από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει!

2. Τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου

Τα τηλέφωνά μας είναι… σαν μίνι κόσμοι στα χέρια μας. Μας κρατούν συνδεδεμένους, ενήμερους και μας ψυχαγωγούν. Αλλά όταν ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε παρέα με άλλους, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Το τηλέφωνό σας είναι πιο σημαντικό από αυτούς. Άσε το στην άκρη λοιπόν.

3. Δεν κάνεις επαφή με τα μάτια

H οπτική επαφή είναι μια ισχυρή μορφή επικοινωνίας.  Η οπτική επαφή μπορεί να είναι ένδειξη σεβασμού, ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης. Είναι ένας μη λεκτικός τρόπος να πεις, «είμαι συγκεντρωμένος σε σένα αυτή τη στιγμή».

Αλλά αν κοιτάτε συνεχώς παντού εκτός από το άτομο με το οποίο μιλάτε, στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα. Το να μην κάνετε οπτική επαφή μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ότι δεν ενδιαφέρεστε για αυτά που λένε ή ότι κρύβετε κάτι.

Επομένως, όταν κάνετε μια συνομιλία, προσπαθήστε να διατηρήσετε την κατάλληλη οπτική επαφή. Μπορεί να αισθάνεσαι περίεργα στην αρχή, αλλά με τον καιρό, θα σου βγαίνει φυσικά.

4. Πάντα γυρνάς τη συζήτηση πάνω σου

Κάθε φορά που κάποιος μοιράζεται κάτι για τη ζωή του, το συνδέεις αμέσως με κάτι στη ζωή σου.

Είναι σα να θες συνεχώς να στρέφεις τα φώτα πάνω σου.

Αντί να προσφέρεις υποστήριξη, παραθέτεις αμέσως με ένα παρόμοιο πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει.

Αν πάντα γυρνάς τη συζήτηση στον εαυτό σου, αυτό θα κάνει τους άλλους να νιώθουν ότι δεν σε ενδιαφέρουν πραγματικά οι εμπειρίες τους.

5. Είσαι «παντογνώστης»

Όλοι ξέρουμε ένα άτομο που πρέπει να έχει πάντα δίκιο, που απορρίπτει τις ιδέες των άλλων χωρίς δεύτερη σκέψη, και αντιμετωπίζει τις συνομιλίες σαν μια σειρά διαλέξεων… όπου είναι ο κύριος ομιλητής.

Το να «γνωρίζεις τα πάντα» μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται αγνοημένοι και υποτιμημένοι. Στέλνει ένα μήνυμα ότι οι απόψεις ή οι ιδέες τους δεν είναι αρκετά σημαντικές.

Θυμηθείτε, η ζωή είναι μια ατέρμονη διαδικασία μάθησης. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να μάθεις από τους άλλους — ακόμα και από εκείνους που μπορεί να μην είναι τόσο έμπειροι ή μορφωμένοι όσο εσύ.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συνομιλήσετε, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό μυαλό. Ακούστε περισσότερο από ό,τι μιλάτε και εκτιμήστε τι έχουν να πουν οι άλλοι. Ποιός ξέρει; Μπορεί απλά να μάθετε κάτι νέο!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − one =