αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν πιστεύεις ότι «δεν μπορείς να τα καταφέρεις», εδώ είναι 4 γρήγορες τεχνικές για να γυρίσεις τον διακόπτη

Αν πιστεύεις ότι «δεν μπορείς να τα καταφέρεις», εδώ είναι 4 γρήγορες τεχνικές για να γυρίσεις τον διακόπτη

Το βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους γύρω μας: Θεωρούν ότι «δεν μπορούν να πετύχουν» έναν στόχο. Όποιος κι αν είναι αυτός. Δείχνουν να μην έχουν κίνητρα και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Είναι ένας φαύλος κύκλος. Περιλαμβάνει την αποφυγή δράσης, την απομόνωση, την τοξική αυτοκριτική, την τελειομανία και την απελπισία.

Και φυσικά απουσιάζει το λεγόμενο motivation. Έτσι, καταλήγετε να μην κάνετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να χτίσετε την αυτοεκτίμηση, να ξεπεράσετε την αποφυγή δράσης, να δημιουργήσετε το δίκτυο υποστήριξής σας και να αισθανθείτε αποτελεσματικοί.

Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις μπει σε ένα τέτοιο αρνητικό σπιράλ; Εδώ είναι 4 γρήγορες τεχνικές.

1# Δεν χρειάζεται να πάρεις έμπνευση… για να ξεκινήσεις κάτι. Όλοι ψάχνουν motivation. Σε άρθρα στο ίντερνετ, σε βίντεο, σε Pocasts. Αλλά μάντεψε: Δεν το χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις κάτι. Απλά ξεκίνα! Στην πραγματικότητα, κάθε μέρα που πηγαίνετε στη δουλειά πιθανότατα κάνετε πράγματα που δεν έχετε ιδιαίτερα κίνητρα να κάνετε, αλλά αν έχετε δεσμευτεί να είστε επιτυχημένοι στη δουλειά σας πρέπει να τα κάνετε. Αυτό είναι βασικό στοιχείο. Δεσμευτείτε στη δράση και τις αξίες σας, αντί να περιμένετε να εμφανιστεί… η έμπνευση μπροστά σας.

2# Η δράση φέρνει έμπνευση και πάθος. «Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα στη ζωή, είναι αυτό που λέει να ακολουθείς το πάθος σου». Κάπως έτσι ξεκινά την μίνι ανάλυση του ο Mark Cuban. Είναι διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας. Ενώ αυτή τη στιγμή είναι και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Έχει μια διαφορετική άποψη από αυτή που ακούμε συνήθως. Όπως λέει, ο ίδιος ήταν παθιασμένος για να γίνει παίχτης του μπέιζμπολ ή μπασκετμπολίστας. Αλλά δεν είχε τις προδιαγραφές για να τα καταφέρει.

Δεν αρκεί να είσαι παθιασμένος για κάτι. Αντίθετα, πρέπει να δεις σε τι είσαι πραγματικά καλός και σε τι αφιερώνεις πολύ από τον χρόνο σου. Όπως εξηγεί ο ίδιος, συνήθως τα πράγματα στα οποία ξοδεύεις πολύ χρόνο μεγαλώνοντας, είναι αυτά στα οποία είσαι καλός. Και αν καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια δουλεύοντας πάνω σε αυτά, μπορείς να γίνεις ακόμα καλύτερος.

«Θα σας πω ένα μικρό μυστικό: Κανείς δεν παραιτείται από κάτι στο οποίο είναι καλός. Επειδή είναι διασκεδαστικό να είσαι καλός. Ειναι διασκεδαστικό να είσαι ένας από τους καλύτερους», λέει ο Mark Cuban.

3# Επίλεξε τον μεγάλο σκοπό σου. Θέστε συγκεκριμένους στόχους που θέλετε να επιτύχετε την επόμενη μέρα, εβδομάδα, μήνα και έτος. Το να περιμένεις να εμφανιστεί το κίνητρο και η έμπνευση είναι συχνά μια παγίδα στην οποία μπαίνεις και οδηγεί σε περαιτέρω παθητικότητα και απομόνωση. Προσπαθείστε να εστιάσετε σε πολύτιμους στόχους ή σκοπούς. Αυτό θα μπορούσε να είναι η σωματική σας υγεία και να περιλαμβάνει άσκηση και δίαιτα. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός θετικού δικτύου υποστήριξης, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει την επαφή σας με άλλα άτομα. Μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας στόχους, για συγκεκριμένα χρνικά διαστήματα. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε την πρόοδό σας προς αυτούς τους στόχους και αναγνωρίστε ότι μπορείτε να επιτύχετε στόχους- ακόμα κι αν δεν το νιώθετε 100%.

4# Γιόρτασε τις μικρές νίκες. Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, σπάνια δίνουν στον εαυτό τους εύσημα για οποιοδήποτε από τα θετικά πράγματα κάνουν. Εάν δεν επιβραβεύσετε τον εαυτό σας ακόμη και για τα μικρά βήματα προς τα εμπρός, θα αποθαρρυνθείτε και θα τα παρατήσετε και θα χάσετε το κίνητρο. Είναι σαν να ανεβαίνεις 10 σκαλοπάτια με ένα βάρος 100 κιλών στους ώμους σου και μετά να αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο δύσκολη η διαδρομή. Αν είχατε υπαλλήλους και περιμένατε να δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα, θα είχαν κίνητρο να δουλέψουν τόσο σκληρά αν δεν τους πλήρωνες ποτέ;

Πρέπει λοιπόν να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε βήμα προς τα μπροστά. Το να επαινείς τον εαυτό σου, να δίνεις στον εαυτό σου εύσημα για την προσπάθεια και να παρακολουθείτε την πρόοδό σου —ακόμα κι αν φαίνονται σαν μικρά βήματα— είναι ένας τρόπος που μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις τη διαδρομή σου, στον μαραθώνιο που έχεις επιλέξει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =