αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάποιος είναι γεννημένος ηγέτης έχει αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

Αν κάποιος είναι γεννημένος ηγέτης έχει αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «Οι ηγέτες γεννιούνται, δεν γίνονται»; Η ηγεσία δεν είναι απλά να δίνεις εντολές. Είναι ένας πολύπλοκος συνδυασμός δεξιοτήτων και συμπεριφορών που ξεχωρίζουν ορισμένους ανθρώπους.

Αν κάποιος είναι φυσικός ηγέτης, θα το δείτε στον τρόπο που ενεργεί και στα πράγματα που κάνει και που οδηγούν τους άλλους προς μια κοινή αποστολή και ένα κοινό όραμα.

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που μπορούν να διακρίνουν κάποιον φυσικό ηγέτη. Αυτά δεν είναι απλώς τυχαία χαρακτηριστικά. Είναι πρότυπα συμπεριφοράς που εμφανίζονται με συνέπεια μεταξύ εκείνων που ηγούνται αβίαστα.

1) Έχουν ένα σαφές όραμα

Ένα πλοίο χωρίς προορισμό απλώς παρασύρεται στη θάλασσα. Ομοίως, ένας ηγέτης χωρίς όραμα οδηγεί απλώς σε κύκλους.

Οι γεννημένοι ηγέτες είναι οραματιστές που έχουν ένα σαφές, συναρπαστικό όραμα για το μέλλον, που χρησιμεύει ως καθοδηγητικό φως για τις πράξεις τους. Αυτό το όραμα δεν αφορά μόνο τη δική τους επιτυχία, αλλά περισσότερο θελουν να έχουν ένα ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στην ομάδα, τον Οργανισμό ή ακόμα και στον κόσμο.

Αλλά το να έχεις όραμα δεν αρκεί. Αυτοί οι ηγέτες έχουν επίσης την ικανότητα να διατυπώσουν αυτό το όραμα με τρόπο που να εμπνέει και να παρακινεί τους άλλους να συμμετάσχουν μαζί τους σε αυτό το ταξίδι. Αν συναντήσετε κάποιον που έχει ξεκάθαρη αίσθηση κατεύθυνσης και μπορεί να εμπνεύσει άλλους με το όραμά του, είναι αναμφίβολα ένας φυσικός ηγέτης.

2) Εμπνέουν και παρακινούν τους άλλους

Οι φυσικοί ηγέτες έχουν αυτή την ικανότητα να εμπνέουν και να παρακινούν τους γύρω τους.

Δεν δίνουν απλώς εντολές ή απαιτούν σεβασμό. Αντίθετα, σχηματίζουν μια ζωντανή εικόνα και ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον και κάνουν τους άλλους να θέλουν να φτάσουν εκεί.

3) Είναι εξαιρετικοί στην επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι η ψυχή της αποτελεσματικής ηγεσίας. Οι γεννημένοι ηγέτες διαπρέπουν σε όλες τις μορφές επικοινωνίας.

Προκειμένου οι άνθρωποι να τους ακολουθήσουν, οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να διατυπώνουν τις σκέψεις τους καθαρά και συνοπτικά, διασφαλίζοντας ότι το μήνυμά τους μεταδίδεται χωρίς περιθώρια παρερμηνείας.

Ο Ali Rowghani, συνεργάτης στο Y Combinator, κάποτε έδωσε μια ομιλία για την ηγεσία, επισήμανε ότι οι μεγάλοι ηγέτες σκέφτονται και επικοινωνούν καθαρά. «Η διαύγεια της σκέψης προηγείται της διαύγειας της γλώσσας. Για να επικοινωνείς καθαρά, πρέπει να σκέφτεσαι καθαρά».

Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν την απίστευτη ικανότητα να μεταφέρουν περίπλοκες ιδέες με τρόπο που ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει. Είναι ικανοί να προσαρμόζουν το στυλ επικοινωνίας τους ώστε να ταιριάζουν με την εκάστοτε κατάσταση και το ακροατήριο. Ξέρουν πότε πρέπει να είναι άμεσοι, πότε να χρησιμοποιούν πειθώ και πότε να βασίζονται στη διπλωματία.

4) Είναι παθιασμένοι και αφοσιωμένοι

Το πάθος είναι το καύσιμο που οδηγεί τους φυσικούς ηγέτες. Είναι αυτό που τους παρακινεί να σηκώνονται από το κρεβάτι κάθε μέρα και να αντιμετωπίζουν όποιες προκλήσεις συναντούν.

Οι σπουδαίοι ηγέτες είναι βαθιά παθιασμένοι με τη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στην αποστολή και τους στόχους τους. Είναι αφοσιωμένοι σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους και είναι πρόθυμοι να τα δώσουν όλα.

Το πάθος τους είναι μεταδοτικό και εμπνέει και παρακινεί τους γύρω τους να αγωνιστούν και να εργαστούν προς τον κοινό στόχο με ενθουσιασμό.

5) «Διαβάζουν» τους άλλους

Το να έχεις καλή κρίση για τους ανθρώπους είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό σε έναν μεγάλο ηγέτη. Αυτή η ικανότητα, που συχνά αναφέρεται ως διαπροσωπική διαίσθηση ή συναισθηματική νοημοσύνη, περιλαμβάνει την ικανότητα κατανόησης, ενσυναίσθησης και αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Η καλή κρίση για τους ανθρώπους επιτρέπει στους ηγέτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη δυναμική της ομάδας, την ανάθεση καθηκόντων, την επίλυση συγκρούσεων και τις στρατηγικές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + nineteen =