αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες οι άλλοι να σε παίρνουν στα σοβαρά, κόψε αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Αν θες οι άλλοι να σε παίρνουν στα σοβαρά, κόψε αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς στους άλλους, ναι. Αλλά επίσης – ίσως το πιο σημαντικό στον εργασιακό χώρο – όλοι θέλουμε να μας σέβονται.

Ο σεβασμός είναι τόσο σημαντικός όταν πρόκειται για την εξέλιξη της καριέρας σας. Παίζει ρόλο όταν τα ανώτερα στελέχη εξετάζουν τις ιδέες σας, όταν επιλέγουν άτομα για να συμμετάσχουν σε projects και -φυσικά- όταν σκέφτονται ποιοι θα πάρουν προαγωγές ή αυξήσεις.

Φυσικά είναι σημαντικό να μας σέβονται οι άλλοι στη ζωή μας γενικότερα.

Πρακτικά όμως πως μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων; Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνεις. Αλλά και τι δεν κάνεις. Αν θες οι άλλοι να σε παίρνουν στα σοβαρά, κόψε αυτές τις 5 κακές συνήθειες.

1. Μετατρέπεις τα πάντα… σε αστείο: Yπάρχει χρόνος και χώρος για χιούμορ, οπότε αν προσπαθείς να αστειεύεσαι με πράγματα συνέχεια, το πιθανότερο είναι ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι δεν είσαι ώριμος και δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά.

2. Να αναζητάς πάντα την έγκριση των άλλων: Είναι εντάξει να ζητάς γνώμη από τους άλλους μερικές φορές. Αλλά αν δεν μπορείς να προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς να ζητήσεις πρώτα την έγκριση κάποιου άλλου, τότε οι άνθρωποι δεν θα πάρουν στα σοβαρά τις απόψεις σου όταν το θέλεις.

3. Πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας: Εάν επιμένετε ότι… ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι ή καταπιάνεστε με οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας βγαίνει στα social media, οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν ένα μεγάλο μεταφορικό βήμα μακριά σας και θα σας παίρνουν λιγότερο σοβαρά.

4. Προβολή αμφιβολίας για τον εαυτό σας: Εάν ο τρόπος που μιλάτε ή ο τρόπος που ενεργείτε δείχνει μια σαφή έλλειψη αυτοπεποίθησης, η ατυχής αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα υποθέσουν ότι οι ιδέες ή οι απόψεις σας δεν είναι τόσο αξιόλογες ή έγκυρες—γιατί αλλιώς γιατι να αμφιβάλλεις τόσο πολύ για τον εαυτό σου;

5. Δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου: Λίγα πράγματα θα κάνουν τους ανθρώπους να αγνοήσουν τα λόγια σας περισσότερο από το να δώσετε μια υπόσχεση και μετά να την παραβιάσετε… Ακόμα χειρότερα αν το κάνεις ξανά και ξανά. Πώς μπορούν να σας πάρουν στα σοβαρά αν δεν μπορείτε να κρατήσετε τον λόγο σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λένε ναι σε όλα»: 4 «εθισμούς» που έχουν οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seventeen =