αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να προχωρήσεις στην καριέρα σου, εδώ είναι 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις

Αν θες να προχωρήσεις στην καριέρα σου, εδώ είναι 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις

Νιώθεις κολλημένος στη δουλειά σου; Ίσως θα θέλατε να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, να κερδίσετε μια προαγωγή ή να βρείτε μια θέση με καλύτερη αμοιβή.

Είναι καιρός να δράσετε σχετικά με αυτό. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μετακινήσετε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε.

Αν θέλετε να προχωρήσετε στην καριέρα σας, σταματήστε να κάνετε αυτά τα 4 πράγματα.

Δεν παρακολουθείτε την αγορά εργασίας

Οκ, είσαι σε μια δουλειά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να βλέπεις τι γίνεται στην αγορά εργασία. Κάνε networking με εργαζόμενους και στελέχη σε άλλες εταιρίες. Πήγαινε σε events που αφορούν τον κλάδο σου. Δες τις ανοιχτές θέσεις υπάρχουν- το Linkedin είναι ένας εύκολος τρόπος. Και γενικά, προσπάθησε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να παρακολουθείς τι γίνεται στην αγορά εργασίας. Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω.

Δεν καταγράφεις τα επιτεύγματα σου

Έχετε ένα αρχείο καταγραφής όλων των επιτευγμάτων σας; Αν όχι, το κάνεις λάθος. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην καριέρα σας εάν δεν έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις για το τι φέρνετε στο τραπέζι.

Δυστυχώς, συχνά αφήνουμε την καθημερινότητα να μας παρασύρει. Πάμε από την μία εργασία στην άλλη, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε πόσα πραγματικά κάνουμε.

Η σύνταξη μιας λίστας με τις νίκες σας έχει πολλά πλεονεκτήματα:

-Σου δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης
-Έχετε κάτι να επισημάνετε όταν ζητάτε αύξηση ή προαγωγή
-Διευκολύνει την ενημέρωση του βιογραφικού σας όταν έρθει η ώρα
-Μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο εάν ένας διευθυντής επικρίνει την απόδοσή σας

Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα υπολογιστικό φύλλο ή μια λίστα στην εφαρμογή σημειώσεων σας, γράφοντας όλα όσα είστε περήφανοι. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους οικονομικούς στόχους που επιτυγχάνετε, τις εργασίες που ολοκληρώνετε εγκαίρως, τα προβλήματα που διορθώνετε, τις επαίνους, καθώς και όλες τις φορές που ξεπερνάτε τις προσδοκίες.

Δεν ρωτάς για αυτό που θέλεις

Η πλοήγηση στη σημερινή αγορά εργασίας είναι δύσκολη, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν θα πάρετε αυτό που θέλετε αν δεν το ζητήσετε.

Ίσως λαχταρούσατε περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά σκεφτήκατε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη αξιολόγηση της απόδοσής σας για να αναδείξετε το ζήτημα.

Αντί να χάνετε χρόνο, κλείστε ένα ραντεβού με τον άμεσο προϊστάμενό σας και ζητήστε το. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας, επισημάνετε τα αμοιβαία οφέλη που θα φέρει η αλλαγή και τονίστε γιατί είναι σημαντική για εσάς.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η εταιρεία να εκτιμήσει την αμεσότητά σας και να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με άτομα που δεν ενθαρρύνουν τις φιλοδοξίες σας

Εάν το περιβάλλον σας δεν υποστηρίζει τους επαγγελματικούς σας στόχους, ο δρόμος μπροστά θα είναι πολύ πιο δύσκολος.

Δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην καριέρα σας αν κάνετε πάρτι… με τους φίλους σας κάθε βράδυ. Ή εάν ο/η σύντροφός σας δεν μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού για να μειώσει το ψυχικό σας φορτίο.

Τα άτομα που βρίσκονται πιο κοντά σας θα πρέπει να παρέχουν ενθάρρυνση και υποστήριξη. Όταν νιώθετε ότι εμποδίζουν τα επαγγελματικά σας όνειρα, είναι καιρός να θέσετε όρια. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 4 =