αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου μέσα στο 2024, πες «όχι» σε αυτά τα 4 πράγματα

Αν θες να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου μέσα στο 2024, πες «όχι» σε αυτά τα 4 πράγματα

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αν θες να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου μέσα στο 2024, εδώ είναι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις. Είναι ένα καλό ξεκίνημα.

1) Overthinking

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα. Είστε αντιμέτωποι με μια απόφαση ή μια κατάσταση και το μυαλό σας πάει σε υπερανάλυση, αξιολογώντας κάθε πιθανό αποτέλεσμα. Αυτό είναι γνωστό ως Overthinking- και είναι δολοφόνος της αυτοπεποίθησης.

Η υπερβολική σκέψη συχνά οδηγεί σε αμφιβολία και αναποφασιστικότητα. Αντί να πας με το ένστικτό σου ή να πάρεις μια απόφαση με βάση τις πληροφορίες που έχεις στο χέρι, μπαίνεις σε έναν κύκλο του «τι θα γινόταν».

Η υπερβολική σκέψη όχι μόνο εμποδίζει την ικανότητά σας να λαμβάνετε αποφάσεις, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει περιττό άγχος. Είναι σαν να είσαι σε μια συνεχή κατάσταση ανησυχίας για τη λάθος επιλογή.

Αν λοιπόν ο στόχος σας είναι να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το 2024, ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στην υπερβολική σκέψη. Πάρτε αποφάσεις έγκαιρα και μάθετε να εμπιστεύεστε περισσότερο τον εαυτό σας. Θυμηθείτε, δεν αλλάζει κάθε απόφαση τη ζωή σας και είναι εντάξει να κάνετε λάθη. Θυμήσου και το άρθρο:

2) Μην αναζητάς συνεχή έγκριση

Το να αναζητάτε πάντα έγκριση από τους άλλους μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμιο για την αυτοπεποίθησή σας.

Μπορεί μια περίοδο στη ζωή σου να αναζητάς διαρκώς έγκριση για κάθε απόφαση που έπαιρνες, μεγάλη ή μικρή. Ήταν σαν να χρειαζόσουν μια σφραγίδα… έγκρισης από τους άλλους για να νιώσεις καλά με τον εαυτό μου. Αυτό είναι κουραστικό.

3) Αποφεύγεις νέες εμπειρίες;

Γνωρίζατε ότι το να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσετε αυτοπεποίθηση; Ωστόσο, πολλοί από εμάς αποφεύγουμε νέες εμπειρίες λόγω φόβου ή δυσφορίας.

Η προσκόλληση σε ό,τι είναι οικείο είναι άνετο, είναι κάτι σύνηθες. Αλλά σημαίνει επίσης ότι χάνετε ευκαιρίες για ανάπτυξη και νέες ανακαλύψεις.

Όταν προκαλείς τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα, όχι μόνο μαθαίνεις νέες δεξιότητες, αλλά και αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι είσαι ικανός για περισσότερα από όσα νόμιζες ότι είναι δυνατόν.

Εάν αποφεύγετε νέες εμπειρίες, ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή τη συνήθεια. Ξεκινήστε από τα μικρά, αν χρειάζεται – εγγραφείτε σε ένα νέο μάθημα, επισκεφθείτε ένα νέο μέρος ή δοκιμάστε μια νέα κουζίνα. Αγκαλιάστε το άγνωστο και παρακολουθήστε την αυτοπεποίθησή σας να πάει στα ύψη. Το 2024, θα είστε εντελώς νέος.

4) Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση στην αυτοπεποίθησή σας. Όταν συγκρίνετε συνεχώς τη ζωή, τα επιτεύγματα ή την εμφάνισή σας με άλλους, συχνά οδηγεί σε αισθήματα ανεπάρκειας. Αρχίζεις να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός ή ότι υστερείς.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας κάνει το δικό του μοναδικό ταξίδι. Ο ρυθμός σας, η πορεία σας, η ιστορία σας, είναι διαφορετικά από οποιουδήποτε άλλου.

Αντί να συγκρίνετε, αρχίστε να εστιάζετε στη δική σας ανάπτυξη και πρόοδο. Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας, όσο μικρά κι αν φαίνονται.

Το να σπάσεις τη συνήθεια σύγκρισης μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fourteen =