αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να αλλάξεις την ζωή σου, εδώ είναι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου, εδώ είναι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Οι αλλαγές στη ζωή δεν αφορούν πάντα μεγάλες κινήσεις ή δραστικές αποφάσεις. Συχνά, είναι οι καθημερινές μας συνήθειες που υπαγορεύουν την πορεία της ζωής μας.

Υπάρχουν συνήθειες που μπορούν να μας κρατήσουν πίσω. Είναι βαθιά ριζωμένες συμπεριφορές που μπορούν να σαμποτάρουν την πρόοδό μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε αυτές τις 4 συνήθειες, αν σκέφτεστε σοβαρά να αλλάξετε τη ζωή σας.

1) Άσκοπο scrollάρισμα

Το έχουμε κάνει όλοι. Αυτή η ατελείωτη, ενοχλητική κύλιση στα feeds των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στους ιστότοπους ειδήσεων ή σε οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή πλατφόρμα μας τραβάει το μάτι. Είναι μια συνήθεια στην οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Αυτή η συνήθεια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή σπατάλη χρόνου. Είναι μια μορφή φυγής που μας εμποδίζει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες μας και να είμαστε παρόντες στη στιγμή.

Είναι μια συνήθεια που μπορεί διακριτικά να μας κρατήσει κολλημένους σε μια αποτελμάτωση, αποκομμένους από τη ζωή μας και αποσυνδεδεμένους από τις δικές μας εμπειρίες.

2) Ζεις… στον αυτόματο πιλότο

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε τη ζωή μας σε αυτόματο πιλότο, πέφτοντας σε μοτίβα ρουτίνας και επαναλαμβάνοντάς τα ασυνείδητα μέρα με τη μέρα. Ξυπνάμε, πηγαίνουμε στη δουλειά, τρώμε, κοιμόμαστε και επαναλαμβάνουμε. Συχνά είμαστε τόσο παγιδευμένοι σε αυτά τα μοτίβα που αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας απλώς «κάνουμε τις κινήσεις» αντί να ζούμε αληθινά.

Πείτε αντίο στον αυτόματο πιλότο. Ξεκινήστε να κάνετε συνειδητές επιλογές.

3) Αναβλητικότητα

Αναβάλλουμε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, λέγοντας στον εαυτό μας: «Θα το κάνω αύριο» ή «Θα ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα». Αλλά όπως λέει και η παροιμία, «το αύριο δεν έρχεται ποτέ».

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα μόνο βήμα. Είτε ξεκινάτε ένα νέο project, αλλάζετε μια συνήθεια ή μαθαίνετε μια νέα δεξιότητα – η ώρα να ξεκινήσετε είναι τώρα.

Για να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα, χωρίστε τις εργασίες σας σε διαχειρίσιμα κομμάτια και ολοκληρώστε ένα κάθε φορά. Θυμηθείτε, ο στόχος δεν είναι η τελειότητα – είναι η πρόοδος. Ας αποχαιρετήσουμε, λοιπόν, την αναβλητικότητα και ας αγκαλιάσουμε τη δύναμη της ανάληψης δράσης στην παρούσα στιγμή.

4) Ο φόβος της αποτυχίας

Πολλοί από εμάς συγκρατούνται από τον φόβο της αποτυχίας. Φοβόμαστε να ρισκάρουμε, να δοκιμάσουμε κάτι νέο, να βγούμε από τις ζώνες άνεσής μας. Αλλά το να ζούμε με διαρκή φόβο αποτυχίας περιορίζει τις δυνατότητές μας και εμποδίζει την ανάπτυξή μας.

Ο Νέλσον Μαντέλα είπε κάποτε: «Δεν χάνω ποτέ. Ή κερδίζω ή μαθαίνω». Αυτό το απόσπασμα είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι οι λεγόμενες αποτυχίες δεν είναι το τέλος, αλλά μάλλον ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eighteen =