αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις οι άλλοι να σε παίρνουν τα σοβαρά, εδώ είναι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Αν θέλεις οι άλλοι να σε παίρνουν τα σοβαρά, εδώ είναι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Ναι, θέλουμε οι άλλοι να μας παίρνουν στα σοβαρά και να μας σέβονται. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Οι συμπεριφορές σας είναι σημαντικοί καθοριστικοί παράγοντες για το αν σας σέβονται οι άλλοι και σας βλέπουν ως ενήλικα.

Ο τρόπος με τον οποίο απαντάτε σε μια διαμάχη ή αντιμετωπίζετε μια δύσκολη σχέση αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για την ωριμότητά σας σε σύγκριση με το αν πληρώνετε τους λογαριασμούς σας εγκαίρως.

Τα καλά νέα είναι ότι αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά, το να πείτε αντίο σε αυτές τις 4 συμπεριφορές μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν δρας

Σίγουρα δεν μπορούμε να αναφέρουμε την ωριμότητα χωρίς να συμπεριλάβουμε την ευθύνη. Το να ενεργείς σαν υπεύθυνος ενήλικας είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει να εστιάζεις στην υπευθυνότητα και να μην κατηγορείς άλλους για τα λάθη σου. Σημαίνει επίσης το να είσαι πρόθυμος να αποδεχτείς την ευθύνη για τη ζωή σου, κάτι που απαιτεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση χωρίς να περιμένεις πάντα την εύκολη διέξοδο.

Εάν θέλετε η οικογένεια και οι φίλοι σας να σας βλέπουν ως ένα σοφό και ώριμο άτομο, να είστε προνοητικοί με τις αποφάσεις που παίρνετε.

Δυσκολεύεστε πραγματικά να τα βγάλετε πέρα με το μισθό σας, αλλά ξέρετε ότι αν ολοκληρώσετε ένα συγκεκριμένο μάθημα για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, έχετε την ευκαιρία να προαχτείτε και αυτό εγγυάται υψηλότερο μισθό. Ακόμα κι αν δεν λάβετε την προαγωγή, το πρόγραμμα εξακολουθεί να σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να ανεβείτε τη σκάλα σταδιοδρομίας.

Αλλά συνεχίζεις να καθυστερείς να παρακολουθήσεις το μάθημα από φόβο μήπως αποτύχεις, οπότε δεν το κάνεις ποτέ. Παραμένετε στην ίδια θέση, βασιζόμενοι στην οικογένειά σας για βοήθεια όταν αισθάνεστε δυσκολία… στο τέλος του μήνα.

Με το να βγείτε έξω και να αναζητήσετε ευκαιρίες για να βελτιώσετε την κατάστασή σας, ακόμα κι αν δεν λειτουργούν πάντα, δείχνετε ωριμότητα και αποφασιστικότητα. Και τα δύο είναι αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά.

Λες ψέματα

Είμαστε όλοι ένοχοι και λέμε ένα μικρό λευκό ψέμα όταν πιστεύουμε ότι προστατεύουμε τα συναισθήματα ή τα συμφέροντα κάποιου, αλλά όταν αυτά τα ψέματα γίνονται συχνά και περιττά, τότε χάνεις πόντους.

Εάν δεν μπορείτε να θεωρηθείτε ειλικρινές άτομο, δεν υπάρχει περίπτωση να σας πάρουν στα σοβαρά.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το περιστασιακό ψέμα δεν βλάπτει κανέναν, αλλά όταν οι άνθρωποι που λέτε ψέματα το ανακαλύψουν, και αυτό συμβαίνει περισσότερες από μία φορές, αρχίζουν να αμφισβητούν την αξιοπιστία σας.

Το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με κάποιον που νοιάζεσαι δεν είναι εύκολο, αλλά αντί να προσπαθείς να κρυφτείς από την αλήθεια, αναλάβε την ευθύνη. Είναι ένα από τα πρώτα βήματα για να αναγνωριστείτε ως τίμιος και αξιόπιστος άνθρωπος.

Καθυστερείς στις συναντήσεις

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σε πάρουν ποτέ στα σοβαρά, αν δεν μπορείς ποτέ να είσαι στην ώρα σου.

Δεν μιλάμε μόνο για τη δουλειά σου. Το να συμφωνείτε να συναντηθείτε με φίλους ή συγγενείς για μια εορταστική εκδήλωση ή ένα βραδινό γεύμα και να εμφανιστείτε αργά είναι ασέβεια.

Τους δείχνει ότι δεν είστε αξιόπιστοι και θεωρείτε δεδομένες τις σχέσεις σας. Οι ενήλικες προσπαθούν να είναι ακριβείς, επειδή γνωρίζουν ότι δημιουργεί μια θετική διαρκή εντύπωση.

Εάν δεν είστε καλοί, βάλτε ξυπνητήρι και δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Όσο πιο ακριβείς είστε, τόσο περισσότερο σας βλέπουν ως υπεύθυνο άτομο που μπορούν να τον εμπιστευτούν και να τον λάβουν στα σοβαρά.

Μεταδίδεις τα προβλήματά σου σε κάποιον άλλο

Όταν είσαι νέος και δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, αφήνεις τους γονείς ή τους φίλους σου να λύσουν τα προβλήματά σου για σένα. Αλλά ως ενήλικας, ήρθε η ώρα να πολεμήσετε τις δικές σας μάχες, όσο σκληρές κι αν είναι αυτές.

Εάν θέλετε να σας βλέπουν ως ανεξάρτητο και ώριμο, τότε δεν πρέπει να μεταδώσετε τα προβλήματά σας σε κάποιον άλλο.

Δεν είναι κακό να ζητάτε συμβουλές από έναν φίλο ή έναν γονέα, ιδιαίτερα εάν έχουν εμπειρία στο θέμα, αλλά μην τους χρησιμοποιείτε ως δεκανίκι.

Σε μια ρομαντική σχέση, αυτού του είδους η συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει εντελώς τη δυναμική. Εάν ο σύντροφός σας θεωρεί ότι διαχειρίζεστε τις ευθύνες ή τα ζητήματά σας με έναν ανασφαλή και παιδικό τρόπο, μπορεί να αλλάξει την αντίληψή του για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =