αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνεμογεννήτριες σε… ταράτσες- Τι ετοιμάζει μία startup

Ανεμογεννήτριες σε… ταράτσες- Τι ετοιμάζει μία startup

Είναι πιθανό σύντομα να δούμε ανεμογεννήτριες σε… ταράτσες ή σε άλλα αστικά σημεία. Η startup Katrick Technologies με έδρα τη Γλασκώβη έχει αναπτύξει μια καινοτόμο τεχνολογία για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ανεμογεννήτριες της δεν είναι συμβατικοί ψηλοί πύργοι με πτερύγια, αλλά είναι εξαγωνικοί και έχουν σχήμα κηρήθρας και μπορούν αν εγκατασταθούν οπουδήποτε. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ανεμογεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω περιστροφής, το πάνελ χρησιμοποιεί ταλαντευόμενες αεροτομές. Κάθε συσκευή έχει έξι σήραγγες με τα πτερύγια μέσα. Μετατρέπουν την ενέργεια από τον άνεμο σε μηχανικές ταλαντώσεις και στη συνέχεια μετατρέπονται σε ηλεκτρική. Λειτουργούν μάλιστα ακόμα και σε χαμηλά ύψη.

Η συγκεκριμένη startup ισχυρίζεται ότι οι μικρές τουρμπίνες σε σχήμα κηρήθρας είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για εγκατάσταση ακόμα και σε αστικές περιοχές.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στα παραδοσιακά αιολικά πάρκα είναι τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και το υψηλό κόστος συντήρησης.

Η πρώτη φάση των δοκιμών πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη. Οι μηχανικοί που εργάζονται για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου αναμένεται να επιτύχουν μηχανική ισχύ μεταξύ 25 W και 40 W με ταχύτητα ανέμου 12 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, το Wind Panel έφτασε κατά μέσο όρο στα 41,1 W με μόλις 10,2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την εταιρεία . Απομένουν άλλες δύο φάσεις δοκιμών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 10 =