αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑμερικανός επενδυτής εξηγεί: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά φθηνών μετοχών

Αμερικανός επενδυτής εξηγεί: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά φθηνών μετοχών

Με τις προοπτικές μια δύσκολης προσγείωσης της οικονομίας να αυξάνονται, την ώρα που ο πληθωρισμός ενδέχεται να επιταχυνθεί εκ νέου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές να ξεφορτωθούν τις ακριβές μετοχές ανάπτυξης (growth) υπέρ των μετοχών αξίας (value), λέει ο Rob Arnott, ιδρυτής της πρωτοπόρου εταιρείας smart-beta Research Affiliates.

Ο πληθωρισμός πρόκειται να σκαρφαλώσει κοντά στο 5% μέχρι το τέλος του έτους χάρη στην επίδραση βάσης, εκτιμά ο Arnott, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις φθηνές μετοχές που ήταν σχετικά στα αζήτητα όλο τον χρόνο, καθώς οι επενδυτές είχαν πέσει «με τα μούτρα» στις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών.

Για τον ίδιο, οι τιμές καταναλωτή πρόκειται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό, καθώς τώρα θα συγκριθούν με μια χαμηλότερη βάση το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η ζήτηση παίρνει επίσης ώθηση από τους εργαζόμενους που εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρήματα για διακριτικές δαπάνες όπως οι διακοπές.

«Η ψευδαίσθηση ότι υποχωρεί ο πληθωρισμός βοήθησε στην άνοδο των μετοχών ανάπτυξης σε σχέση με αυτές της αξίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Τώρα βιώνουμε το αντίθετο», πρόσθεσε.

Επενδυτής επί σειρά ετών, ο Arnott τάσσεται υπέρ των μετοχών αξίας στα εύκολα και τα δύσκολα. Αλλά τελευταία, το μήνυμά του έχει αρχίσει να έχει απήχηση, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ξεπερνούν το 4,5% για πρώτη φορά από το 2007. Η στρατηγική της θέσης long σε φτηνές μετοχές και short στις ακριβές, οδεύει προς τον καλύτερο μήνα της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετικό δείκτη του Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =