αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έτσι θα επενδύσουμε χρήματα σε ελληνικές startups»: Ο Πιέρ Λουίτζι Τζίλιμπερτ μιλά για το νέο Ταμείο Συμμετοχών

«Έτσι θα επενδύσουμε χρήματα σε ελληνικές startups»: Ο Πιέρ Λουίτζι Τζίλιμπερτ μιλά για το νέο Ταμείο Συμμετοχών

Περισσότερες πληροφορίες για το αναμενόμενο Ταμείο Συμμετοχών, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που συστήνει το υπουργείο Οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΤαΕ, Πιέρ Λουίτζι Τζίλιμπερτ. Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, αναφέρθηκε στο πως ακριβώς θα λειτουργεί αυτό το νέο ταμείο, που θα αρχίσει τη δραστηριότητα του στην Ελλάδα από τις αρχές του νέου έτους.

«Το Ταμείο Συμμετοχών, είναι αν θέλετε μια πλατφόρμα, ώστε να επενδύσουμε σε ταμεία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital funds) τα οποία θα επενδύουν με τη σειρά τους σε καινοτόμες και γρήγορα αναπτυσσόμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στη χώρα» σημείωσε ο Τζιλιμπέρτ.

Παράλληλα, τόνισε: «Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη πρωτοβουλία τέτοιας κλίμακας που επιχειρείται στην Ελλάδα για κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Θα ξεκινήσουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας στις αρχές του 2017 και προσβλέπουμε στην πλήρη ανάπτυξή της με ταχείς ρυθμούς».

Όπως είπε, η νέα πρωτοβουλία, θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να κινηθούν επιχειρηματικά, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει. «Η ανεργία ανάμεσα στους νέους στην Ελλάδα βρίσκεται στο ευρωπαϊκό υψηλό του 47%. Χρειάζονται προσπάθειες ώστε να κρατήσουμε τα ταλέντα στην Ελλάδα και να δώσουμε ουσιαστική χείρα βοηθείας στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα γενικότερα. Για αυτό το λόγο το ΕΤαΕ είναι πρόθυμο να στηρίξει επιχειρήσεις στον τομέα των μικροπιστώσεων (microfinance) όπως επίσης και θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων (business incubators) και επιχειρηματικούς επιταχυντές (accelerators) ώστε να προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των νέων ιδεών. Αυτό θα βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσουν χρηματοδότες, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν αξία προς όφελος των ιδίων και των επενδυτών τους και, κατά συνέπεια, της ελληνικής οικονομίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Διευθυντής του ΕΤαΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =