αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: 1 στους 2 Έλληνες θέλει 4ημερη εργασία με τον ίδιο μισθό

Έρευνα: 1 στους 2 Έλληνες θέλει 4ημερη εργασία με τον ίδιο μισθό

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, συνολικά, απάντησαν στις ερωτήσεις του kariera.gr στο LinkedIn σχετικά με τις προσδοκίες των ανθρώπων που αναζητούν εργασία σκιαγραφόντας τις τάσεις του σήμερα στην εργασία.

Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε 4ήμερη εργασία με τον ίδιο μισθό, ενώ το 45% επισήμανε πως προτιμά 5ήμερη εργασία με 20% αύξηση μισθού.

Όσον αφορά το κάθε πότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν δουλειά, 41% σημείωσε πως αυτό συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια, 11% κάθε χρόνο, ενώ το 32% των ερωτώμενων δηλώνει «δεινόσαυρος».

Σχετικά με την παραγωγικότητα, 34% των ερωτηθέντων υπογράμμισαν πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το work-life balance, 32% ανέφεραν τις ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης, 26% το καλό κλίμα και 8% τον καλό μάνατζερ.

ίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο στην πλειοψηφία τους αφορούν το work-life balance (43%), ενώ ακολουθούν ο σεξισμός και το bullying, η έλλειψη ευκαιριών και η άνιση αμοιβή.

Η συντριπτική πλειοψηφία (84%) απάντησε πως ήταν ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέλος, ερωτηθέντες για το τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους, απαντούν την έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων, τη δυσκολία στη μετεγκατάσταση, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τη δυσκολία στο networking.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =