αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Η Ελλάδα έχει πιο αργό ίντερνετ από την Αλβανία, το Ουζμπεκιστάν και την Αίγυπτο

Έρευνα: Η Ελλάδα έχει πιο αργό ίντερνετ από την Αλβανία, το Ουζμπεκιστάν και την Αίγυπτο

Σε αρκετά… αργές ταχύτητες κινείται το ίντερνετ στην Ελλάδα, όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερα άρθρα μας εδώ στο It’s Possible. Μία νέα έρευνα έρχεται τώρα να δείξει ότι το τοπίο παραμένει σχεδόν ίδιο, την στιγμή που άλλες χώρες εξελίσσονται.

Η Ookla, η εταιρία που συντηρεί τη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα δοκιμών ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο, το πασίγνωστο Speedtest, παραθέτει τώρα τα δεδομένα σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με το Global Index της, για τον Μάρτιο του 2023, η μέση ταχύτητα πρόσβασης για το σταθερό Internet στην Ελλάδα ανέρχεται σε 45.41 Mbps για το Download και σε 8.02 Mbps για το Upload. Το latency ανέρχεται στα 13 ms.

Παρόλο που η Ελλάδα έχει βελτιώσει τα στατιστικά της, φαίνεται ότι ακόμα είναι… αρκετά αργή. Στην παγκόσμια κατάταξη, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 93, διατηρώντας την ίδια ακριβώς θέση που είχε και τον Ιανουάριο του 2023. Πάνω από την Ελλάδα είναι χώρες όπως η Αλβανία, το Ουζμπεκιστάν και η Αίγυπτος.

Καλύτερα είναι τα δεδομένα στο Mobile Internet. Όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη του Speedtest για τα mobile δίκτυα, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 31. Βέβαια, παρατηρείται μια μικρή πτώση, αφού τον Ιανουάριο του 2023 ήταν στη θέση 29. Tον Μάρτιο του 2023, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα μέσω mobile ανέρχεται σε 67.54 Mbps για το Download και σε 13.95 Mbps για το Upload. Το latency ανέρχεται στα 22 ms.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =