αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι life skills στα οποία πρέπει να έχεις γίνει μάστερ μέχρι τα 35 σου

Έξι life skills στα οποία πρέπει να έχεις γίνει μάστερ μέχρι τα 35 σου

Αν και κανείς δεν λέει ότι πρέπει να έχεις πετύχει ΄όλους τους μεγάλους στόχους στα 30s σου, υπάρχουν μερικές δεξιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν στην χρονική φάση που είσαι ή στην συνέχεια της ζωής σου. Έξι τέτοιες θα δεις στην παρακάτω λίστα. Είναι 6 life skills τα οποία πρέπει να έχεις «κατακτήσει» ως τα 35 σου, και θα σου δώσουν σίγουρα επιπλέον ώθηση.

1# Λήψη αποφάσεων. Θα το συναντάς συνέχεια. Οι αποφάσεις που παίρνουμε καθορίζουν το μέλλον μας. Το κλειδί είναι να είσαι έτοιμος όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Και πρέπει να είσαι καλός στην λήψη αποφάσεων. Θυμήσου εδώ και το άρθρο: Τρεις άγραφοι κανόνες για να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις.

2# Αποδέξου την αποτυχία. Ναι, μπορεί σε μικρότερες ηλικίες να θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα. Αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις ότι και η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή. Το σημαντικό: Η αποτυχία είναι μια ευκαιρία μάθησης. Κάποιοι επιλέγουν να μάθουν, αλλά άλλοι επιλέγουν να αποφύγουν τα μαθήματα και να παίζουν πάντα με ασφάλεια. Πάρε τα ρίσκα σου, κάνε τις επιλογές σου, και αν έρθουν μερικές αποτυχίες πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και γίνε καλύτερος.

3# Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: Τι θέλετε να καταφέρετε; Είναι υγιής αυτή η σχέση για εσάς; Πάνω σε τι χρειάζεται να δουλέψετε; Όσο πιο γρήγορα το καταφέρετε, τόσο περισσότερο θα δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και θα δημιουργήσετε θετικές συνήθειες. Το να μπορείτε να πείτε στους άλλους πώς νιώθετε θα σας επιτρέψει επίσης να θέσετε όρια με τον εαυτό σας και τους άλλους.

4# Πάρε τον έλεγχο των οικονομικών σου. Μέχρι τα 35 σου πρέπει να έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι το μπάτζετ σου και να κάνεις κάποια αποταμίευση. Οι μέρες που ξοδεύετε επιπόλαια θα πρέπει να έχουν περάσει προ πολλού. Τώρα θα πρέπει να είστε πιο έξυπνοι, πιο σοφοί και πιο υγιείς οικονομικά. Ως ενήλικας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

5# Να γίνεις καλός στην «στρατηγική παραίτηση». Μια δεξιότητα ζωής που πρέπει να κατακτήσουν οι άνθρωποι πριν κλείσουν τα 35 είναι να μάθουν πώς να λένε όχι. Μη φοβάστε να εγκαταλείπετε συνήθειες, νοοτροπίες, ανθρώπους, ακόμη και στόχους που σας φέρνουν περισσότερο πόνο παρά χαρά. Μην ξεχνάς ότι όπως έλεγε ο Steve Jobs, η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

6# Να έχεις δύσκολες συζητήσεις. Μόνο έτσι θα βρεις -πιθανόν- λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Μη φοβάσαι να κάνεις «δύσκολες συζητήσεις» με ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Πάντα είναι χρήσιμες: Στον γάμο, στη δουλειά, στις φιλίες ή στις σχέσεις με τους γονείς μας. Οι ουσιαστικές και ολοκληρωμένες ανθρώπινες σχέσεις, έχουν τις «δύσκολες συζητήσεις» μέσα, όταν προκύπτει ανάγκη. Να είσαι ειλικρινής με τον άλλο και έτοιμος να τον ακούσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − three =