αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που θα δεις σε κάθε ψυχικά δυνατό άνθρωπο. Πόσα από αυτά έχεις;

Έξι χαρακτηριστικά που θα δεις σε κάθε ψυχικά δυνατό άνθρωπο. Πόσα από αυτά έχεις;

Πόσο ψυχικά δυνατός νιώθετε από το 1 έως το 10; Εάν αισθάνεστε πραγματικά σίγουροι για την ψυχική σας σταθερότητα και αντοχή, θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχουν σημάδια που μπορούν να το αποδείξουν.

Ας μάθουμε, λοιπόν, ποια σημάδια, με βάση την ψυχολογία, δείχνουν ότι είστε ψυχικά δυνατό άτομο.

1) Αγκαλιάζετε την αλλαγή

Αντί να φρικάρεις, προσαρμόζεσαι σαν πρωταθλητής. Η προσαρμοστικότητα έχει τις ρίζες της στη νοητική ευελιξία – την ικανότητα να μετατοπίζεται η σκέψη μεταξύ εννοιών ή προοπτικών.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να προσαρμόσετε τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας ως απάντηση σε νέες καταστάσεις. Οι ψυχολόγοι υπογραμμίζουν ότι η προσαρμοστικότητα είναι βασικός παράγοντας για την πλοήγηση στις περιπλοκές καταστάσεις της σύγχρονης ζωής.

Για αυτόν τον λόγο, εάν είστε διανοητικά ισχυροί, είστε ανοιχτόμυαλοι, αγκαλιάζετε την αβεβαιότητα και αναπτύσσετε προθυμία να μάθετε από τις νέες εμπειρίες.

2) Είστε υπεύθυνοι

Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι η ανάληψη ευθύνης των πράξεών σας προάγει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη.

Aναγνωρίζετε τα λάθη, επανορθώνετε και εργάζεστε ενεργά προς τη θετική αλλαγή.

Ας υποθέσουμε ότι ήσασταν υπεύθυνος για ένα ομαδικό έργο και υπήρξε λάθος υπολογισμός που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Αντί να δείχνεις με το δάχτυλο, παραδέχεσαι ανοιχτά το λάθος, αποδεχόμενος την παράβλεψη. Με αυτό, δημιουργείτε τις βάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την εξεύρεση λύσης.

3) Είστε ανοιχτοί σε feedback

Η εποικοδομητική κριτική είναι φίλος σου, που σε βοηθά να αναπτυχθείς και να βελτιωθείς.

Όταν υιοθετείτε μια νοοτροπία ανάπτυξης, αρχίζετε να βλέπετε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για μάθηση.

Θέλετε οι άνθρωποι να σας κάνουν εποικοδομητική κριτική, και όποια αποτυχία συναντήσετε, τα χρησιμοποιείτε ως σκαλοπάτι προς τη βελτίωση.

4) Παραμένετε θετικοί

Το να είσαι θετικός σημαίνει ότι μπορείς να παραμείνεις αισιόδοξος και να σκεφτείς όλα τα καλά πράγματα που κάνουν τη ζωή εκπληκτική. Αυτό ονομάζεται θετική ψυχολογία.

Εστιάζετε στα δυνατά σας σημεία και στις καλές ιδιότητες που σας κάνουν αυτό που είστε.

Όταν είσαι διανοητικά δυνατός, το κάνεις πράξη γυρίζοντας το συνοφρύωμα ανάποδα: Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικές σκέψεις, βλέπεις τα πράγματα με πιο θετικό πρίσμα.

5) Είστε προσανατολισμένοι στο στόχο

Έχετε τα μάτια σας στον στόχο και ένα σχέδιο για να φτάσετε εκεί. Ωστόσο, ο προσανατολισμός στο στόχο είναι βαθιά συνδεδεμένος με τα κίνητρα. Οι ψυχολόγοι τονίζουν τη σημασία του εγγενούς κινήτρου, που καθοδηγείται από προσωπικές αξίες και ενδιαφέροντα, για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.

Εάν δεν έχετε το «γιατί», το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πετύχετε τους στόχους και τα όνειρά σας.

6) Ζητάτε βοήθεια όταν χρειάζεται

Το να είσαι ψυχικά δυνατός δεν σημαίνει ότι πρέπει να χειρίζεσαι τα πάντα μόνος σου. Στην πραγματικότητα, το να αναγνωρίζεις πότε χρειάζεσαι βοήθεια είναι σημάδι συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η αναζήτηση βοήθειας δεν μειώνει τη δύναμή σας. Αντίθετα, είναι μια έξυπνη και πολυμήχανη προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων: Ξέρετε ότι είναι ΟΚ να μην έχετε όλες τις απαντήσεις και να ζητήσετε υποστήριξη.

Ψυχολογικά, η αναζήτηση βοήθειας είναι μια αναγνώριση της σημασίας των κοινωνικών συνδέσεων. Οι άνθρωποι είναι εγγενώς κοινωνικά όντα και το να ζητάμε υποστήριξη όταν χρειάζεται είναι ένας υγιής τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + four =