αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου έναν μάστερ της χειραγώγησης

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου έναν μάστερ της χειραγώγησης

Το να είσαι κοντά σε έναν χειριστικό άνθρωπο μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλλεις για όλα όσα πιστεύεις. Αυτοί οι τύποι είναι επιδέξιοι στο να παίρνουν ό,τι θέλουν από όποιον θέλουν και δεν τους νοιάζει τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν ως εκεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας ωθήσουν να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε ποτέ και όταν εκφράζετε τις ανησυχίες σας, σας χειραγωγούν ώστε να πιστεύετε ότι είναι προς το συμφέρον σας. Εάν έχετε πέσει ποτέ θύμα χειραγώγησης, τότε γνωρίζετε ήδη πόσο επιζήμιο μπορεί να είναι. Οι περισσότεροι χειραγωγοί κάνουν ύπουλα πράγματα σε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι αγαπούν, αφήνοντάς τους «κουρελιασμένους» στο τέλος.

Αν φοβάστε ότι κάποιος μπορεί να σας χειραγωγήσει, εδώ είναι 6 σημάδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

1. Έντονα συναισθήματα στην αρχή. Στην αρχή, οι χειραγωγοί χρησιμοποιούν τον «βομβαρδισμό αγάπης» για να πλησιάσουν τους άλλους. Ενώ αυτό είναι πιο συχνό στις προσωπικές σχέσεις, οι χειριστές το κάνουν επίσης τους συναδέλφους και άλλους. Σκοπεύουν να δείχνουν την καλύτερη συμπεριφορά τους, επομένως να είναι πιο πιθανό να πέσετε θύμα των τακτικών τους.

2. Χρησιμοποιούν την ενοχή ως όπλο. Οι χειριστές θα δουλέψουν για να σας κάνουν να τους λυπηθείτε. Εάν δεν κάνετε κάτι που θέλουν από εσάς ή εάν προσπαθήσετε να εκτροχιάσετε τις τακτικές χειραγώγησής τους, προετοιμαστείτε να σας φέρουν στον δρόμο… της ενοχής.

3. Είναι πάντα το θύμα. Ένα στοιχείο που θα αποκαλύψει ένα χειριστικό άτομο είναι να μιλά συνεχώς για το πώς υπήρξε θύμα των άλλων. Στις σχέσεις τους, στην δουλειά τους ή μέσα στην οικογένεια. Θα σου πουν ότι αυτοί ήταν πάντα… το θύμα.

4. Λένε ψέματα, πολλά. Οι χειριστές δεν έχουν πρόβλημα να ψεύδονται. Λένε ψέματα για τα πάντα. Θα διαπιστώσετε ακόμη ότι λένε ψέματα για ανόητα πράγματα, όπως μικρές λεπτομέρειες για το μεσημεριανό τους γεύμα ή πράγματα που έχουν βιώσει. Κατασκευάζουν την πραγματικότητα που θέλουν, με στόχο οι άνθρωποι να λυγίζουν στη θέλησή τους.

5. Κάνουν μπούλινγκ. Ωστόσο, οι τακτικές εκφοβισμού τους είναι πολύ διαφορετικές από τις περισσότερες, οπότε στην αρχή μπορεί να μην μπορείτε καν να το δείτε. Ωστόσο, όταν κάποιος δεν υποκύπτει στα σχέδια τους, η πραγματική τους φύση βγαίνει στην επιφάνεια.

6. Δεν σέβονται τα όρια που βάζεις. Οι χειριστικοί τύποι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα όρια των άλλων. Αν τους πείτε ότι χρειάζεστε χώρο, μπορεί να… εμφανιστούν στην εξώπορτά σας μέσα σε λίγα λεπτά. Να είστε επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους που δεν σέβονται τα όριά σας, είναι ανησυχητικό σημάδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 16 =