αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που βαραίνουν το μυαλό σου. Και μπορείς να τα βγάλεις εκτός

Έξι πράγματα που βαραίνουν το μυαλό σου. Και μπορείς να τα βγάλεις εκτός

Έχετε ρίξει ποτέ κάτω ένα καυτό τοστ που έκαιγε τα δάχτυλά σας; Το πιθανότερο είναι ότι αρχίσατε να αισθάνεστε καλύτερα μόλις το αφήσατε.

Είναι εύκολο να το κάνετε αυτό με φυσικά αντικείμενα επειδή είναι χειροπιαστά- και το να τα αφήσετε να φύγουν φέρνει γρήγορη ανακούφιση από την δυσφορία που βιώνετε.

Όταν πρόκειται για συναισθηματικά ή ψυχολογικά πράγματα που μας βλάπτουν, τείνουμε να κολλάμε πάνω τους επειδή είτε νιώθουμε ότι είναι σημαντικά είτε τα έχουμε συνηθίσει. Στην πραγματικότητα, πρέπει να εγκαταλείψουμε μερικά τέτοια πράγματα που βαραίνουν το μυαλό μας.

Εδώ είναι 6 πράγματα που είναι καλύτερο να τα βγάλεις από το μυαλό σου το συντομότερο δυνατό- και είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

1. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Σχεδόν όλοι έχουμε προσδοκίες για το πώς «υποτίθεται» πρέπει να είναι διάφορα πράγματα.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να έχει την προσδοκία ότι οι άνθρωποι θα είναι τόσο ευγενικοί και θα προσφέρουν στους άλλους. Ή ότι θα έχουν ξεκαθαρίσει ολόκληρη τη ζωή τους μέχρι τα 30 τους.

Χειριστείτε τη ζωή καθώς ξετυλίγεται, αντί να προσπαθείτε να χαράξετε ένα μονοπάτι στην άμμο που κινείται συνεχώς. Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να φέρει το αύριο, επομένως το να κολλάμε σε συγκεκριμένα πλαίσια δεν θα μας ωφελήσει.

Αντίθετα, ορίστε ορισμένους στόχους που θα θέλατε να επιτύχετε και λάβετε μέτρα για να τους πετύχετε. Στη συνέχεια, όταν η ζωή αλλάζει αναπόφευκτα και απροσδόκητα, μπορείτε να αλλάξετε κατεύθυνση μαζί της.

2. Άνθρωποι που φέρνουν περισσότερη θλίψη παρά χαρά στον κόσμο σας

Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα άτομο στη ζωή μας που μας βαραίνει αντί να μας ανεβάζει. Ίσως είναι ένας παλιός φίλος που μας ρίχνει τη συναισθηματική του δυστυχία για να νιώσει καλύτερα. Ή έναν/μια πρώην με τον οποίο αισθανόμαστε ακόμα σύνδεση, αλλά μιλώντας μαζί του μας θυμίζει τις βλακείες που μας έκαναν όταν ήμασταν μαζί.

Μη διστάσεις να βγάλεις άτομα από την ζωή σου. Αν είναι μέλος της οικογένειας σας, κρατήστε την επικοινωνία στο ελάχιστο και μην τους δίνετε καθόλου από την ενέργειά σας. Αντίθετα, φυλάξτε τη για ανθρώπους που φέρνουν χαρά και φως στη ζωή σας.

3. Ανθυγιεινές αντιπαλότητες

Υπάρχει κάποιος στη ζωή σας με τον οποίο ανταγωνίζεστε συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια; Ίσως ήσασταν αντίπαλοι στα αθλήματα ως έφηβοι και συνεχίσατε να ανταγωνίζεστε ο ένας τον άλλον από τότε.

Αν και αυτή η αντιπαλότητα μπορεί να ξεκίνησε ως διασκέδαση, τώρα είναι περισσότερο βάρος και υποχρέωση παρά οτιδήποτε διασκεδαστικό. Δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν. Απλώς ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε και μην ανησυχείτε για το αν θα συμβαδίσετε ή θα ξεπεράσετε κανέναν άλλο.

4. Συγκρίσεις ανάμεσα σε εσάς και άλλους ανθρώπους

Επίσης μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι, στην εποχή των social media. Αλλά πρόσεξε: Είμαστε όλοι στο δικό μας μοναδικό ταξίδι. Όλοι έχουμε τα δικά μας δυνατά σημεία, αδυναμίες και εμπειρίες ζωής.

Η σύγκριση του ταξιδιού μου με κάποιου άλλου, είναι σαν να συγκρίνω μήλα και πορτοκάλια – απλά δεν έχει νόημα.

Αντί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, προσπάθησε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτό που ήσουν χθες.

Κάνεις πρόοδο; Μαθαίνω και αναπτύσσεσαι; Αυτό είναι που πραγματικά έχει σημασία

5. Αποφεύγεις την αλλαγή

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις που μας έκαναν να νιώθουμε τόσο ικανοποιημένοι που θέλαμε να κρατήσουμε τα πράγματα όπως ήταν, για πάντα. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, ωστόσο, αφού όλα αλλάζουν τελικά.

Όταν εμποδίζουμε την αλλαγή, εμποδίζουμε τον εαυτό μας να βιώσει σπουδαία πράγματα.

Μπορεί να μην θέλετε να φύγετε από αυτήν την πόλη ή αυτό το σπίτι επειδή νιώθετε άνετα και χαρούμενοι εδώ που βρίσκεστε τώρα, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι η χαρά και η ικανοποίηση σας θα επεκταθούν στο νέο μέρος στο οποίο μετακομίζετε.

Αφήστε την αλλαγή να συμβεί, να κυλήσετε μαζί της και δείτε ποιες μεγάλες περιπέτειες ξετυλίγονται στη συνέχεια.

6. Νοιάζεσαι υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Όλοι έχουμε έναν φίλο/ φίλη που φοβάται πώς μπορεί να τον/την κρίνει ο κόσμος. Αγχώνεται με κάθε ντύσιμο και έχει ακόμη και κρίσεις άγχους για την αγορά συγκεκριμένων αντικειμένων, λόγω του τι θα σκεφτούν οι άλλοι για τις επιλογές της ζωής του.

Εδώ είναι μια δύσκολη αλήθεια προς επεξεργασία: Κανείς δεν σκέφτεται ή δεν νοιάζεται για εσάς τόσο πολύ όσο νομίζετε. Και επιπλέον, γιατί να έχει σημασία η γνώμη τους;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =