αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλά θέματα για να ανοίξεις συζήτηση με άτομα που μόλις γνώρισες

Έξι απλά θέματα για να ανοίξεις συζήτηση με άτομα που μόλις γνώρισες

To networking παίζει τον ρόλο του. Και όλοι θέλουν να κάνουν καλό networking και να δημιουργήσουν νέες επαφές. Άλλωστε η επαγγελματική δικτύωση μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να κάνεις τα επόμενα βήματα σου.

Αλλά εδώ ξεκινά ένα πρόβλημα: Πως θα ανοίξει συζητήσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και τους βλέπεις για πρώτη φορά; Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αμήχανα αν είσαι ντροπαλός.

Εδώ είναι λοιπόν απλά θέματα για να ανοίξεις συζήτηση με άτομα που μόλις γνώρισες.

1) Ο καιρός

Ναι, είναι κλισέ και δεν θα σας δώσει κανένα βραβείο… ως συνομιλητής της χρονιάς.

Αλλά αν πρέπει να σπάσετε τον πάγο μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα ή να ξεκινήσετε συζήτηση μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, ένα σχόλιο για τον καιρό μπορεί τουλάχιστον να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Απλά να ξέρεις πότε να το τελειώσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το δουν θετικά και θα απαντήσουν με κάτι ανάλαφρο ή ακόμη και χιουμοριστικό.

Μετά από αυτό, μην συνεχίσετε για το πώς συγκρίνεται ο καιρός σήμερα… με τα στατιστικά των τελευταίων 20 ετών. Και ίσως πρέπει να αποφύγετε τις συνδέσεις με την κλιματική αλλαγή, καθώς αυτό το θέμα εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενο για πολλούς ανθρώπους.

2) Κατοικίδια

«Εχεις κατοικίδια;». Μπορεί να είναι ένας απρόσμενος τρόπος για να ανοίξεις συζήτηση. Ωστόσο, μπορείτε να κατασκοπεύσετε μια χαριτωμένη φωτογραφία σκύλου στο τηλέφωνο του άλλου ατόμου ή τρίχες γάτας στο πόδι του παντελονιού του. Συνεχίστε και ρωτήστε το.

Οι άνθρωποι που φαίνονται… εκφοβιστικοί, είναι συχνά πολύ ανοιχτοί όταν τους κάνετε να μιλήσουν για το αγαπημένο τους σκυλάκ ή να σας δείξουν φωτογραφίες του χαριτωμένου μικρού τους γάτου.

Αν έχετε κατοικίδιο, πείτε κάτι και για αυτό.

3) Ταινίες και σειρές

Ταινίες και σειρές υπάρχουν παντού. Και είναι ένα καλό βήμα για να ανοίξεις συζήτηση.

Σε πολλούς από τους ντροπαλούς ανθρώπους αρέσουν οι ταινίες και σειρές, επειδή τους επιτρέπουν να παρακολουθούν ιστορίες και να παρατηρούν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις από την ασφάλεια των καναπέδων τους.

Έτσι, αν είστε λάτρης του κινηματογράφου ή κάποιας σειράς, προχωρήστε και προσκαλέστε τους ανθρώπους να μιλήσουν για μια από τις τελευταίες ταινίες ή σειρέςς που έχετε δει.

4) Χόμπι

Η προφανής ερώτηση είναι, «Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;». Και οι απαντήσεις είναι συχνά πραγματικά εκπληκτικές.

Μιλήστε και για τα δικά σας χόμπι επίσης. Ακόμα κι αν ασχολείστε με κάτι που νιώθετε ότι δεν είναι πολύ δημοφιλές.

Οι άνθρωποι στην εποχή μας είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι σχετικά με τα ασυνήθιστα χόμπι από ό,τι στο παρελθόν. Εφόσον είστε θετικοί για το πάθος σας, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα ενδιαφέρονται για το τι έχετε να πείτε για αυτό.

5) Το μέρος στο οποίο βρίσκεστε

Όταν συναντάτε νέα άτομα, θα βρίσκεστε σε κάποια τοποθεσία, οπότε γιατί να μην το συζητήσετε;

Εάν βρίσκεστε σε ένα πάρκο για μπάρμπεκιου, μπορείτε να μιλήσετε για το πόσο ωραία είναι ή ακόμα και να μιλήσετε για την τελευταία φορά που ήσασταν εκεί.

Ίσως βρίσκεστε σε ένα κτίριο που έχει ενδιαφέρον σχέδιο ή εξαιρετική αρχιτεκτονική. Εάν κάποιο από αυτά τα πράγματα σας ενδιαφέρει, μπορούν να αποτελέσουν πλατφόρμες συνομιλίας.

6) Δουλειά

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται να μιλούν για τη δουλειά τους.

Μάλιστα είναι κάτι για το οποίο λίγοι ρωτούν, παρόλο που αυτό είναι κάτι που περνάμε περίπου τις μισές ώρες που είμαστε ξύπνιοι.

Ξεκίνα με το κλασικό «Με τι ασχολείσαι;». Και μετά μπορείτε να περάσετε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετοιμαστείτε να ακούσετε πολλά! Αλλά τουλάχιστον μπορείτε να το δείτε αυτό ως μια ευκαιρία να μάθετε νέα πράγματα για το άλλο άτομο, και για το πεδίο της εργασίας γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =