αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας CEO λέει προς τα αφεντικά: Σταματήστε αυτά τα 3 παλιομοδίτικα πράγματα το 2024

Ένας CEO λέει προς τα αφεντικά: Σταματήστε αυτά τα 3 παλιομοδίτικα πράγματα το 2024

Ο Frank Weishaupt είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Owl Labs με έδρα τη Βοστώνη, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης. Και έχει περισσότερα από 20 χρόνια στελεχιακής εμπειρίας σε εταιρείες που κυμαίνονται από startups έως την Yahoo.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο δεκαετιών, και ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19, ο Weishaupt λέει ότι έχει παρατηρήσει και έχει μάθει από τις αλλαγές στο χώρο εργασίας. Αυτή τη στιγμή, αγκαλιάζει την ευέλικτη εργασία, πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τυγχάνουν μικροδιαχείρισης και ενθαρρύνει το εργατικό δυναμικό του να ντύνεται άνετα, λέει στο CNBC.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλει και άλλοι CEOs να υιοθετήσουν αυτές τις ίδιες ιδέες φέτος.

Σταματήστε να προσπαθείτε να επαναφέρετε τους εργαζόμενους στο γραφείο

«Προσλαμβάνουμε ανθρώπους για να κάνουν μια δουλειά. Δεν προσλαμβάνω ανθρώπους για να τους παρακολουθώ να δουλεύουν», λέει.

«Μου αρέσει η συμμετοχή στο γραφείο όταν την πετυχαίνουμε, αλλά θέλω να είναι οργανική. Το γραφείο έχει τον ρόλο του, αλλά επιβάλλει ότι πρέπει να έρθετε στο γραφείο αυτήν την ημέρα, αυτή την ώρα και να φύγετε όχι νωρίτερα από αυτήν την ώρα — αυτό είναι μια νεκρή ιδέα».

Εταιρείες όπως η Amazon και η Disney έχουν θεσπίσει αυστηρές πολιτικές εργασίας εντός του γραφείου τους τελευταίους μήνες, επικαλούμενες λόγους όπως το κόστος γραφείου και η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αλλά τα περισσότερα αφεντικά θέλουν να εργάζονται από το σπίτι όσο, αν όχι περισσότερο, οι υπάλληλοί τους, σύμφωνα με έρευνα 3.000 Αμερικανών εργαζομένων και διευθυντών από την εταιρεία λογισμικού Checkr.

Αγκαλιάστε έναν πιο casual ενδυματολογικό κώδικα

Οι ευέλικτοι τρόποι εργασίας μπορεί να αμφισβητήσουν τον παραδοσιακό ενδυματολογικό κώδικα του γραφείου που περιλαμβάνει ίσως κοστούμια, φούστες κάτω από το γόνατο και επίσημα παπούτσια. Πράγματι, περισσότεροι από επτά στους 10 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες ντύνονται με επαγγελματική καθημερινή ενδυμασία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου 2023 από την Gallup.

Ο Weishaupt λέει ότι έχει παρατηρήσει ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί, χαλαροί και αισθάνονται λιγότερο περιορισμένοι όταν μπορούν να φορούν casual ρούχα στο γραφείο.

«Όσον αφορά τους ενδυματολογικούς κώδικες, οι άνθρωποι θέλουν το περιβάλλον τους να μιμείται την άνεση που έχουν σε μια εναλλακτική τοποθεσία, είτε είναι σπίτι είτε κάπου αλλού», λέει. «Έτσι δεν θέλουν να σκέφτονται και να ενεργούν και να ντύνονται διαφορετικά για μια τοποθεσία έναντι της άλλης».

Είναι «μια ακόμα έννοια που δεν έχει πολύ νόημα [στην εποχή μας]», λέει ο Weishaupt.

Καταργήστε τα software παρακολούθησης εργαζομένων

Πέρυσι, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Meta αύξησε τις προσπάθειες παρακολούθησης των εργαζομένων, με στόχο να επιβάλει την εντολή για εργασία στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ομοίως, οι εργαζόμενοι της Tesla στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης είπαν στο Bloomberg πέρυσι ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παρακολουθούσε… τα πλήκτρα τους για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούσαν.

Οι εργαζόμενοι υπομένουν τέτοιου είδους συνθήκες για διάφορους λόγους: Η γοητεία ενός καλού μισθού είναι ισχυρή για παράδειγμα, όπως και η αίσθηση του να εργάζεσαι για μια εταιρεία υψηλού προφίλ, στην κορυφή του κλάδου της.

Αλλά τέτοιες τακτικές είναι περιττές, λέει ο Weishaupt. Μπορούν να βλάψουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των αφεντικών και των υπαλλήλων τους και να αποτρέψουν τα μελλοντικά ταλέντα από το να αναζητήσουν εργασία στην εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + thirteen =