αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ειδικός του Harvard εξηγεί: Τα 3 απλά σημάδια που προδίδουν ένα ανασφαλές άτομο

Ένας ειδικός του Harvard εξηγεί: Τα 3 απλά σημάδια που προδίδουν ένα ανασφαλές άτομο

Πιθανότατα έχετε συναντήσει ένα ανασφαλές άτομο στη δουλειά – ίσως έναν κουτσομπόλη συνάδελφο ή ένα αφεντικό που μειώνει συνεχώς τα επιτεύγματά σας.

Οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι ένας από τους πιο… δύσκολους τύπους προσωπικότητας για να συνεργαστείς- και το να έχεις πάρα πολλούς από αυτούς γύρω σου μπορεί να δημιουργήσει μια τοξική κουλτούρα εργασίας, λέει στο CNBC ο καθηγητής του Harvard Business School Ranjay Gulati.

Μπορεί να είναι δύσκολο να συνεργαστείς με κάποιον που αναλύει υπερβολικά όλες τις αποφάσεις του ή απειλείται από την επιτυχία σου, αλλά ο Gulati έχει μερικές συμβουλές.

«Κόκκινες σημαίες» που πρέπει να προσέξετε

Το πρώτο βήμα για να εκτονώσετε μια τεταμένη κατάσταση είναι να μάθετε πώς να εντοπίζετε τα σημάδια ενός μόνιμα ανασφαλούς συναδέλφου.

Η ανασφάλεια μπορεί να προκαλέσει αρνητική αυτοκριτική σε μερικούς, αλλά στη δουλειά μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με επιβλαβείς συμπεριφορές όπως το να υποτιμούν τους άλλους για να φαίνονται πιο σημαντικοί ή να βάζουν κάποιον άλλο να αναλάβει την ευθύνη για μια αποτυχία.

Εδώ είναι τα τρία πιο κοινά σημάδια ενός «πολύ ανασφαλούς» ατόμου στη δουλειά, σύμφωνα με τον Gulati:

  1. Συγκριτική αξιολόγηση και ανταγωνισμός με άλλους
  2. Αναζητά συνεχώς έγκριση και έπαινο από τους συναδέλφους ή το αφεντικό του
  3. Κάνει το θύμα

Οι ανασφαλείς άνθρωποι που έχουν νοοτροπία θύματος είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνοι» να συνεργαστούν, προειδοποιεί ο Gulati, καθώς δεν αναλαμβάνουν ποτέ προσωπική ευθύνη και συχνά κατηγορούν τους άλλους για την όποια αποτυχία τους, καθιστώντας τη συνεργασία «σχεδόν αδύνατη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =