αρχικηVIRALΠέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν περνάς χρόνο μόνος

Πέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν περνάς χρόνο μόνος

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την συνήθεια του Bill Gates. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, περνά μια ή δύο εβδομάδες τον χρόνο, μόνος μέσα σε μια καλύβα στο δάσος. Μια τέτοια εβδομάδα την ονομάζει «Think Week».

Ο Gates φτάνει με ελικόπτερο ή υδροπλάνο στην απομονωμένη καλύβα. Περνά τις ώρες του εκεί, διαβάζοντας μηνύματα από εργαζομένους της Microsoft, τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες ή πιθανές επενδύσεις. Το κάνει μάλιστα τόσο έντονα, που φτάνει να διαβάζει ως και 18 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σπουδαία τακτική του Bill Gates. H δουλειά που έκανε κατά τις solo εβδομάδες στο παρελθόν, οδήγησαν την Microsoft στο να δημιουργήσει τον Internet Explorer το 1995. Και άλλα διάσημα projects που είδαμε ανά τα χρόνια.

Στην εποχή μας, ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο γεμίζοντας τις μέρες μας με δραστηριότητες και το να βρούμε χρόνο «παύσης» και χρόνο για να μείνουμε μόνοι είναι μάλλον δύσκολο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το να περνάμε χρόνο μόνοι είναι καλό για εμάς. Πρώτον, μας αναγκάζει να επιβραδύνουμε και να γίνουμε πιο παρατηρητικοί. Εδώ είναι μερικοί ακόμα.

Ενθαρρύνει την ανεξαρτησία.

Η άνετη σκέψη και δράση ανεξάρτητα από το δίκτυο υποστήριξής μας είναι το κλειδί για να ζήσουμε μία καλύτερη ζωή. Όταν περνάμε χρόνο μόνοι, μπορούμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε στόχους που μας επιτρέπουν να εξελισσόμαστε ανεξάρτητα από τους άλλους.

Ξεκαθαρίζουμε τα γεγονότα.

Οι αντιλήψεις που έχουμε, είναι με βάση τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή. Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να απομακρυνθούμε από την Χ εμπειρία και περνάμε χρόνο μόνοι μας κάνοντας επεξεργασία των γεγονότων χωρίς το συναίσθημα και την επιρροή, αποκτούμε σαφήνεια γύρω από τις κρίσεις που κάναμε αρχικά.

Δυναμώνει τις σχέσεις.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να περνάμε χρόνο μόνοι σας υποστηρίζει και ενισχύει τις σχέσεις με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Όταν έχουμε το χρόνο να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα και να σεβόμαστε τους άλλους.

Καθαρίζει το μυαλό.

Υπάρχει πολλή φασαρία στη ζωή μας. Τα μέσα ενημέρωσης, οι συνάδελφοί μας, οι φίλοι και η οικογένειά μας συμβάλλουν στο πώς διαμορφώνουμε τις απόψεις μας, εκφράζοντας τις δικές τους. Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να μείνουμε μόνοι, μπορούμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας από όλο τον θόρυβο και να επιτρέψουμε στην εσωτερική μας φωνή να γίνει εμφανής.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Θυμάστε το παράδειγμα με τον Bill Gates. Η δημιουργικότητα βγαίνει στην επιφάνεια όταν το μυαλό μας είναι ελεύθερο να εξερευνήσει και να περιπλανηθεί. Όταν είμαστε μόνοι, χωρίς περισπασμούς, αυτό είναι κάτι που επιτρέπει στο μυαλό μας να περιπλανηθεί και να φέρει στην επιφάνεια νέες ιδέες. Πολλές φορές, το να μην κάνεις τίποτα… είναι δημιουργικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 15 =