αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Οι 3 κανόνες που εφάρμοσα και έγινα πλούσιος

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Οι 3 κανόνες που εφάρμοσα και έγινα πλούσιος

Για τον Ramit Sethi έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του best seller των New York Times “I Will Teach You To Be Rich”.

Η οικοδόμηση πλούτου συχνά σημαίνει να κάνετε θυσίες και να πάρετε δύσκολες αποφάσεις για το πώς θα επενδύσετε τα χρήματα και τον χρόνο σας. Μερικές συμβουλές μπορούν να κάνουν αυτές τις επιλογές να γίνουν πιο γρήγορα και να σας βοηθήσουν να εμμείνετε στους στόχους σας για την οικοδόμηση πλούτου.

O Sethi σε άρθρο του στο CNBC παραθέτει 3 συγκεκριμένους κανόνες που ακολούθησε και έγινε πλούσιος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να εξατομικεύονται, ώστε να ξοδεύετε χρήματα σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για εσάς ή είναι απαραίτητα για την κατάστασή σας.

Οι κανόνες του Sethi μπορούν να σας δώσουν λίγη έμπνευση, εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε.

Εξοικονομήστε χρήματα και επενδύστε ένα μέρος από το εισόδημά σας

Ένας από τους κανόνες για τα χρήματα του Ramit Sethi είναι μια αρκετά κοινή οικονομική συμβουλή: Εξοικονομήστε ή/και επενδύστε ένα μέρος από το σύνολο των εισοδημάτων σας. Υιοθετώντας αυτόν τον κανόνα θα βοηθηθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για μια έκτακτη ανάγκη ή να επιτύχετε έναν άλλο οικονομικό στόχο.

«Ορισμένοι από τους κανόνες για τα χρήματά μου είναι απλοί οικονομικοί κανόνες, όπως εξοικονόμηση 10% των χρημάτων, επένδυση 20%, πολύ απλοί», λέει ο Ramit Sethi . «Μπορείτε να προσαρμόσετε τα ποσοστά στα δικά σας δεδομένα».

Ένας ευέλικτος κανόνας: «Απεριόριστες δαπάνες» σε μία κατηγορία

«Ένας από τους προσωπικούς μου κανόνες για τα χρήματα είναι η απεριόριστη δαπάνη για υγεία, βιβλία και φίλους», λέει. «Αυτά είναι σημαντικά για μένα».

Ο δικός σας κανόνας μπορεί να είναι η απεριόριστη δαπάνη για μαθήματα γυμναστικής ή ακόμα και το πρωινό σας καφέ, αν αυτό είναι το σημαντικό για εσάς ή αν φέρνει περισσότερη χαρά ή άνεση στη ζωή σας. Για παράδειγμα, ο Ramit Sethi κάνει πάντα κράτηση για business class για πτήσεις μεγαλύτερες από τέσσερις ώρες.

«Ο κανόνας δεν είναι περιοριστικός, είναι στην πραγματικότητα ενδυναμωτικός», τονίζει. «Υπάρχει κάτι στη ζωή σας όπου απλά θα λέτε πάντα ναι; Αν ναι, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά».

Με απλά λόγια, το θέμα δεν είναι να συσσωρεύετε χρέη στις πιστωτικές σας κάρτες για αυτά τα πράγματα, αλλά να αφήνετε αρκετό χώρο στον προϋπολογισμό σας για να είστε επιεικείς με τις δαπάνες σας σε ορισμένες κατηγορίες.

Κανόνας τρόπου ζωής: Θυμηθείτε την οικονομική πλευρά των προσωπικών αποφάσεων

Οι κανόνες για τα χρήματά σας δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά. Η επένδυση του χρόνου και της ενέργειάς σας σε ορισμένες δραστηριότητες και σχέσεις μπορεί να γίνουν κανόνες για τα χρήματα. Για τον Ramit Sethi , αυτό σήμαινε ότι δεσμευόταν να παντρευτεί τον σωστό άνθρωπο.

«[Ο γάμος] είναι η μεγαλύτερη οικονομική απόφαση που θα πάρετε ποτέ», λέει ο ίδιος. «Οπότε πρέπει να το λάβετε υπόψη αυτό».

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κανόνα για τα χρήματα που σας επιτρέπει να εμβαθύνετε τις υπάρχουσες σχέσεις σας και να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. «Μπορεί να είναι να παίρνω τα παιδιά μου από το σχολείο κάθε απόγευμα», αναφέρει ενδεικτικά. «Αυτό μπορεί να είναι ένας κανόνας για τα χρήματα γιατί σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα, πρέπει να κερδίζετε αρκετά για να μπορείτε να το κάνετε αυτό. Αυτός είναι ένας όμορφος κανόνας για τα χρήματα» καταλλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 19 =