αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έμαθα για την απόλυση μου ενώ ήμουν διακοπές. Ένας μάνατζερ μου έστειλε μήνυμα στο Linkedin»: Τι λέει μία απολυμένη engineer της Google

«Έμαθα για την απόλυση μου ενώ ήμουν διακοπές. Ένας μάνατζερ μου έστειλε μήνυμα στο Linkedin»: Τι λέει μία απολυμένη engineer της Google

Οι μαζικές απολύσεις στις εταιρίες τεχνολογίας συνεχίζονται. Μία engineer που δούλευε για 5 χρόνια στην Google και ήταν μέσα στις απολύσεις που έκανε πρόσφατα η εταιρία, περιγράφει τώρα πως ακριβώς ενημερώθηκε για αυτό. Ανακάλυψε ότι είχε απολυθεί ενώ βρισκόταν σε διακοπές, αφότου έλαβε ένα μήνυμα στο LinkedIn από τον διευθυντή της.

Η πρώην υπάλληλος – η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της φοβούμενη ότι μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης θα μπορούσε αυτό να βλάψει τις μελλοντικές της προοπτικές εργασίας – είπε ότι ήταν σε διακοπές με την οικογένειά της και δεν είχε ελέγξει κανένα από τα επαγγελματικά email της.

Η ταυτότητα και η απόλυση της συγκεκριμένη engineer έχουν επαληθευτεί από το Business Insider.

«Είχα μερικούς φίλους τυχαία να μου στείλουν μηνύματα, αλλά σκέφτηκα ότι ήθελαν απλώς να μάθουν πώς ήταν οι διακοπές μου», εξηγεί. «Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι τσέκαραν για να δουν αν είχα απολυθεί ή όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι συνέβη αυτό», λέει η ίδια στο Business Insider.

Η μηχανικός είπε ότι κατέληξε να τσεκάρει ένα από τα δύο προσωπικά της email, όταν συνειδητοποίησε ότι ο διευθυντής της, της είχε στείλει ένα μήνυμα στο LinkedIn.

«Ήμουν σε κατάσταση «ωχ θεέ μου». Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου στο LinkedIn», θυμάται. Αφού όπως σημειώνει, οι επαγγελματικές επικοινωνίες γίνονταν συνήθως μέσα από άλλα μέσα και πλατφόρμες.

«Έτσι το κατάλαβα αμέσως. Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν το είδα».

Ο διευθυντής της ζήτησε συγγνώμη στο μήνυμα που της έστειλε και την ενημέρωσε ότι είχε απολυθεί. Ο διευθυντής είπε ότι δεν είχε άλλο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της και η ειδοποίηση για την απόλυση της είχε σταλεί στο δεύτερο προσωπικό της email στις 5:00 π.μ., το οποίο σπάνια ελέγχει. Δεν υπήρξε καμία άλλη εξήγηση από την πλευρά της εταιρίας.

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αφιερώνεις τόσο πολύ από τον χρόνο και την ενέργειά σου για να χτίσεις κάτι για κάποιον άλλο και να του παράγεις χρήματα από τη δουλειά σου, και τελικά να σε ξεφορτωθεί τόσο εύκολα» σημειώνει.

Η εν λόγω εργαζόμενη, ήταν ένας από τους 12.000 ανθρώπους που απολύθηκαν από την Google, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους από τον τεχνολογικό γίγαντα.

Η πρώην υπάλληλος είπε στο Insider ότι «το ηθικό ήταν ήδη πολύ χαμηλό» πριν από τις απολύσεις λόγω των περικοπών στις παροχές, καθώς και της αυξημένης πίεσης για καλή απόδοση, επομένως δεν σχεδίαζε να παραμείνει στην εταιρεία για πολύ περισσότερο.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας είχε εκτελέσει τις απολύσεις ήταν «φρικτός». «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ αναστατωμένοι με το πώς συνέβη αυτό και νομίζω ότι όλοι, ακόμη και οι κορυφαίοι εργαζόμενοι σε απόδοση, είναι πραγματικά αγανακτισμένοι μετά από αυτό», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δουλειά δεν είναι η ζωή σας. Οι εργοδότες σας βλέπουν 100% ως κάτι μίας χρήσης»: Η ανάρτηση ενός απολυμένου της Google που έγινε viral

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =