αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο»: Τα λόγια του Μυτιληναίου, μπροστά σε φοιτητές

«Όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο»: Τα λόγια του Μυτιληναίου, μπροστά σε φοιτητές

«Όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο». Με τα λόγια αυτά και σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, αποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Γ. Μυτιληναίος την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο κ. Μυτιληναίος, αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του (χωρίς την οποία όπως τόνισε δεν θα είχε γίνει τίποτα) και τον αδελφό του Γιάννη Μυτιληναίο («Όταν οι δρόμοι μας χώρισαν τιμήσαμε ο ένας την προσφορά του άλλου») περιέγραψε το περιβάλλον στο οποίο κινείται σήμερα η επιχειρηματικότητα και η χώρα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. «Στα πρόσωπά σας, τόνισε απευθυνόμενος στους φοιτητές, βλέπω την Ελλάδα του μέλλοντος. Μια Ελλάδα που δεν έχει επιστρέψει απλώς και μόνο στην κανονικότητα μετά την κρίση, αλλά μια Ελλάδα ανταγωνιστική, πραγματικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.

Βλέπω τους πολίτες ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κράτους δικαίου ικανού να προσφέρει ασφάλεια και δικαιοσύνη υπό συνθήκες περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης». Χαρακτήρισε τους φοιτητές ως το εσωτερικό brain gain της Ελλάδας: «Η δική σας επιτυχία, είπε, είναι το ισχυρό μήνυμα και πρόκληση επιστροφής για εκείνους που αναζήτησαν καλύτερη τύχη έξω από τη χώρα μας. Κάναμε επιτυχίες κυρίως στο εξωτερικό αλλά γίναμε άνθρωποι στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η χώρα ξεφεύγει με αργά βήματα από το κυνήγι μαγισσών και την δαιμονοποίηση της αγοράς. «Η κρίση και η δύσκολη πορεία των τελευταίων 10 ετών ελπίζω να μας έκανε όλους σοφότερους. Το υψηλό κόστος που κατέβαλε η κοινωνία δεν πρέπει να πάει χαμένο, το οφείλουμε στον τόπο και τις νέες γενιές», είπε. Υπογράμμισε ότι οι απαιτήσεις από τις επιχειρήσεις αυξάνονται, πολύ περισσότερο όταν οι πολίτες διαπιστώνουν ότι το κράτος αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Και σημείωσε ότι «Περάσαμε και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη περνάμε από συμπληγάδες, όμως κάθε κρίση κρύβει και μια ευκαιρία. Αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της μικρής προσπάθειας, των χαλαρών κανόνων, της παρασιτικής κατανάλωσης και της ευκαιριακής λογικής».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =