αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρία tips για να απαλλαγείς από το άγχος των emails μέσα στις γιορτές

Τρία tips για να απαλλαγείς από το άγχος των emails μέσα στις γιορτές

«Ναι, μισό λεπτό να στείλω ένα email». Είναι πολύ πιθανό να πεις αυτή τη φράση μέσα σε αυτές τις γιορτές. Και μάλλον δεν είναι πολύ καλό. Μπορεί να έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες θα είσαι off από τη δουλειά, όμως είναι πολύ πιθανό να στείλεις… εμβόλιμα κάποιο επαγγελματικό email. Όλο και κάποια ανάγκη μπορεί να προκύψει.

Το ερώτημα εδώ είναι πως μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το άγχος, κατά τις ημέρες που έχεις δηλώσει ότι δεν θα εργαστείς. Υπάρχει τρόπος. Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει το CNBC, πρέπει να κάνεις 3 συγκεκριμένες κινήσεις. Έτσι ώστε να απαλλαγείς από το άγχος των emails και να περάσεις μερικές χαλαρές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

1# Κάνε σαφές το για πόσο θα λήψεις και δώσε… οδηγίες

Πριν φύγεις, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όλοι οι συνεργάτες σου είναι ενήμεροι για το πόσο θα λήψεις. Και φυσικά ότι δεν θα είσαι διαθέσιμος μέσα στις ημέρες άδειας. Τι θα γίνει αν προκύψει κάτι έκτακτο; Είναι χρήσιμο πριν ξεκινήσεις τις διακοπές σου, να ορίσεις ένα άτομο μέσα στην εταιρία, ο ποιος θα σε αντικαταστήσει σε κάποια πράγματα. Έτσι, αν κάποιος χρειάζεται κάτι από εσένα ή έχει κάποια ερώτηση, θα πηγαίνει στον αντικαταστάτη σου.

2# Κλείσε όλες τις ειδοποιήσεις

Δεν αρκεί μόνο να μην απαντάς στα emails. Το σωστό είναι να μην δέχεσαι καν ειδοποιήσεις, για οτιδήποτε έρχεται στο inbox. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να σου δημιουργήσουν άγχος μέσα στις γιορτές, ακόμα κι αν τελικά δεν απαντάς στα μηνύματα. Βεβαιώσου ότι απενεργοποίησες όλες τις ειδοποιήσεις. Το log out πρέπει… να είναι ολοκληρωμένο.

3# Αν πρέπει οπωσδήποτε να στείλεις email, να είσαι πολύ συγκεκριμένος

Ωραία, τα έχεις οργανώσει όλα, όμως μέσα στην άδεια σου «σκάει» ένα email που είναι σημαντικό και χρειάζεται άμεση απάντηση. Οκ, κάνε το με τον «ιδανικότερο» τρόπο. Δηλαδή, απάντα σύντομα και να είσαι πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που θα γράψεις. Αλλιώς μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα διευκρινιστικά emails. Αν το μήνυμα δεν χρειάζεται απάντηση, τότε άστο για μετά τις γιορτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =