αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Twitter ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι μπορούν να δουλεύουν remote για πάντα

Το Twitter ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι μπορούν να δουλεύουν remote για πάντα

Σε μια νέα εποχή μπαίνει το Twitter μετά την καραντίνα. Το remote μοντέλο εργασίας δοκιμάστηκε και φαίνεται ότι έφερε καλά αποτελέσματα. Έτσι ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι μπορούν στο εξής να δουλεύουν remote για πάντα.

«Ήμασταν οι μοναδικοί που ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, δεδομένης της έμφασης που δίνουμε στην αποκέντρωση και στηρίζοντας ένα διαμοιρασμένο εργατικό δυναμικό ικανό να εργαστεί από οπουδήποτε», ανακοίνωσε η εταιρεία σε δήλωσή της σε blogpost.

Η απόφαση του Twitter να επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι «για πάντα» δημιουργεί «σεισμικές δονήσεις» στην επιχειρηματική κοινότητα. Πολλοί έχουν προβλέψει ότι και άλλες τεχνολογικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, ενώ ένας ειδικός στην ψηφιακή καινοτομία μίλησε για «είδηση που καθορίζει μια εποχή».

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το παίρνουν στα σοβαρά, αλλά μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Silicon Valley σχετικά με την ευελιξία στον χώρο εργασίας», υποστηρίζει ο Σρι Σρινίβασαν από το Stony Brook University School of Journalism.

«Υπήρχε μια νοοτροπία ότι η δουλειά από το σπίτι έκλεβε από το αφεντικό και ο χρόνος στο γραφείο ήταν πιο σημαντικός. Οι υπάλληλοι ωστόσο αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους από το σπίτι», τονίζει ο Σρινίβασαν για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι αρκετοί είναι και οι υπάλληλοι που «εργάζονται σκληρότερα στο σπίτι και είναι εξαντλημένοι».

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι δεν θα ανοίξει ξανά τα περισσότερα από τα γραφεία της πριν τον Σεπτέμβριο και οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα εργάζονται ή όχι στα γραφεία της εταιρείας και το πότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 10 =